הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים קלופים ותוכים לחתיכות כמו צ'יפס
2 קופסאות שימורי אנשובי
5 בצלים קלופים ופרוסים דק
פלפל לבן
500 מ"ל שמנת לבישול
2-3 כפות פירורי לחם
שבבי חמאה
אופן ההכנה
מסננים את האנשובי (שומרים את השמן) וקוצצים. מניחים לסירוגין בתבנית פיירקס שכבות של בצל, אנשובי ותפוחי אדמה. מסיימים בתפוחי אדמה. מתבלים כל שכבה בפלפל לבן. יוצקים מעל מעט משמן האנשובי. יוצקים על הכל את השמנת.מכסים בפירורי לחם ובשבבי חמאה. מכסים בנייר אלומיניות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 60 דקות. רבע שעה לפני הסוף מסירים את הכיסוי.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון