הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח מצה (מומלץ לקחת 5 מצות ולרסקן בקוצץ
עד שחלק הופך לקמח וחלקן נשאר פרורי) תורם לאוריריות
2 כוסות ציר מרק עוף או 3 כפיות מרק עוף
50 גרם שומן אווז מומס או מרגרינה מומסת
מלח ופלפל - לפי הטעם
2 ביצים
** לחוטאים - 5 עורות של עוף מטוגנים בשומן של עצמם עד הזהבה וקצוצים
עבה בקוצץ (גריבנס)
אופן ההכנה
1. מערבבים את קמח המצה עם ציר מרק העוף,מוסיפים את שומן האווז
המומס,מ(את עור העוף הקצוץ)מתבלים במלח ופלפל ומניחים ל 30 דקות.
2. טורפים את הביצים,ומוסיפים לבלילה. צרים מהתערובת כדורים.
3. מבשלים את הקניידלעך במרק צח,או במים שאליהם מוסיפים אבקת מרק.
מרתיחים את המים, ומבשלים את הקניידלעך בסיר מכוסה,על אש קטנה,25
דקות מרגע הרתיחה.
מגיש:
מקור: אמא שלי (צילומים אריאלה פיקסלר אלון) https://www.ariellablog.com/?p=101
שתף את המתכון