חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הקרואסון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הקרואסון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר´ קמח
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
25 גר´ שמרים טריים
¼1 כוס חלב פושר
400 גר´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1ביצה טרופה
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים ב-1 כוס חלב פושר. מניחים למשך 10 דקות עד שמתחילות להופיע בועות על פני החלב.
מערבלים במיקסר, בעזרת וו לישה, קמח סוכר ומלח. מוסיפים את השמרים ואת החלב הנותר. ממשיכים בעיבוד הבצק עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הקערה. מכסים בניילון נצמד למשך שעה עד שעה וחצי.
מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת הידיים ומכניסים למקרר ל - 30 דקות. לאחר מכן מוציאים אותו מהמקרר ומרדדים אותו לריבוע די גדול. מניחים באמצע הריבוע את קוביות החמאה. מכסים את החמאה בשולי הבצק כך שנוצרת לנו צורת מעטפה. עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשעה. מקמחים משטח עבודה, מסירים את הניילון הנצמד ומרדדים בעזרת מערוך למלבן באורך של 30 ס"מ וברוחב של 15 ס"מ. לאחר הרידוד מתחילים עם הקצה הימני, מקפלים אותו על החלק האמצעי, ואת הקצה השמאלי מקפלים מעל שניהם כך שתיווצרנה שלוש שכבות. מכניסים למקרר למשך 30 דקות. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול 3 פעמים. בפעם הרביעית מרדדים לעיגול כמה שיותר גדול כך יותר טוב. חותכים משולשים ומגלגלים אותם לחצי סהר מהחלק הרחב של המשולש אל החלק הצר שלו. מורחים בביצה טרופה את חצאי הסהר ואופים במשך 40 דקות בחום של 200°c או עד שהם מזהיבים יפה.
מגיש: מור סעד
מקור:
שתף את המתכון