הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר´ קמח
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
25 גר´ שמרים טריים
¼1 כוס חלב פושר
400 גר´ חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1ביצה טרופה
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים ב-1 כוס חלב פושר. מניחים למשך 10 דקות עד שמתחילות להופיע בועות על פני החלב.
מערבלים במיקסר, בעזרת וו לישה, קמח סוכר ומלח. מוסיפים את השמרים ואת החלב הנותר. ממשיכים בעיבוד הבצק עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הקערה. מכסים בניילון נצמד למשך שעה עד שעה וחצי.
מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת הידיים ומכניסים למקרר ל - 30 דקות. לאחר מכן מוציאים אותו מהמקרר ומרדדים אותו לריבוע די גדול. מניחים באמצע הריבוע את קוביות החמאה. מכסים את החמאה בשולי הבצק כך שנוצרת לנו צורת מעטפה. עוטפים בניילון נצמד ומחזירים למקרר לשעה. מקמחים משטח עבודה, מסירים את הניילון הנצמד ומרדדים בעזרת מערוך למלבן באורך של 30 ס"מ וברוחב של 15 ס"מ. לאחר הרידוד מתחילים עם הקצה הימני, מקפלים אותו על החלק האמצעי, ואת הקצה השמאלי מקפלים מעל שניהם כך שתיווצרנה שלוש שכבות. מכניסים למקרר למשך 30 דקות. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול 3 פעמים. בפעם הרביעית מרדדים לעיגול כמה שיותר גדול כך יותר טוב. חותכים משולשים ומגלגלים אותם לחצי סהר מהחלק הרחב של המשולש אל החלק הצר שלו. מורחים בביצה טרופה את חצאי הסהר ואופים במשך 40 דקות בחום של 200°c או עד שהם מזהיבים יפה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון