הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים גדולים מאד או 4 בינוניים
1/2 ראש שום
שמן זית
מיץ מ1 לימון
הרבה מלח גס
אופן ההכנה
תחילה יש לחתוך את החצילים לאורך לפרוסות בעובי סנטימטר (אפשר קצת יותר או פחות תלוי איך אוהבם אותם, אפשר גם לקלוף את החצילים אבל לא חייבים) לשים מלח גס על שני צידי פרוסות החצילים לשים אותם בקערה או תבנית ולשהות כשעה. אחרי שעה (או יותר) לשטוף את החצילים ולסדר אותם בתבנית על נייר אפיה בתנור אחד ליד השני, אני שמה שתי תבניות של חצילים כל סבב ככה זה יוצא מהר יותר. להמליח מעט את החצילים עם מלח גס כאשר הם על התבנית.
להכניס לתנור על בערך 180 - 160 מעלות, החצילים מוכנים כשהם רכים או משחימים טיפה, לבדוק בעזרת מזלג, בתנור שלי זה לוקח בין 20 ל10 דקות.
אחרי שכל תבנית מוכנה יש להוציא את החצילים ולסדר בתבנית על כל שיכבה של חצילים לפזר שום כתוש (טרי!!) מעט מיץ לימון ומעט שמן זית (אין צורך לשים שמן זית על שתי השכבות התחתונות כי הן יספגו בו מהשכבות העליונות גם ככה) כאשר סיימתם לסדר את כל החצילים לסגור את התבנית לחכות שתתקרר ולשים במקרר, אחרי שעה שעתיים החצילים יספגו את הטעמים.
מגיש:
מקור: אימא
שתף את המתכון