חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


וופל בלגי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוופל בלגי הזה פשוט מדהים. brלגזור ולשמור 🙂
וופל בלגי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוופל בלגי הזה פשוט מדהים. brלגזור ולשמור 🙂
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קמח (4 כוסות).
2/3 כוס חלב.
2 ביצים קורט מלח.
2 כפות סוכר כפית תמצית וניל אמיתית.
כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים).
200 גרם חמאה רכה מאוד.
3/4 כוס גבישי סוכר גדולים או קוביות סוכר שבורות.
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לחמאה וגבישי הסוכר הגדולים, עד לקבלת בצק
(אם משתמשים בשמרים טריים, כדאי לחמם מעט את החלב).
בקערה גדולה או על משטח העבודה לשים את הבצק היטב במשך לפחות 4-5 דקות
(הבצק יהיה יבש למדי, אך אין להתפתות ולהוסיף נוזלים: החמאה תרכך אותו מאוד.)
יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת נקייה.
מניחים לתפוח במקום חמים עד שהבצק יכפיל או ישלש את נפחו (כ-45 דקות).
מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים עד שהיא נטמעת בו לגמרי.
בתחילה ייראה כאילו כמות החמאה גדולה מדי, אך אל ייאוש: אחרי כמה דקות
של לישה היא תיעלם לגמרי בתוך הבצק, והוא יהיה רך ונעים למגע.
כעת מוסיפים גם את גבישי הסוכר וממשיכים ללוש רק עד שיתפזרו בצורה שווה בתוך הבצק.
מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-4 ס"מ,
חותכים בסכין חדה כל 4-5 ס"מ, ויוצרים כדורים בגודל של ביצה.
מניחים את הכדורים ברווחים גדולים בתוך תבנית גדולה ועמוקה,
ומכסים במגבת לתפיחה אחרונה של כרבע שעה.
בינתיים מחממים את הגופרייה. כשהגופרייה חם,
מניחים בו כדור בצק (הטוסטרים החדשים מצופים טפלון ואין צורך לשמן אותם, וגם הבצק מלא חמאה). סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2 דקות, כדי לתת לבצק להתייצב.
כשהוואפל מקבל גוון חום-זהוב עמוק (כעבור כ-3 דקות, תלוי במכשיר)
נועצים מזלג בדופן שלו ומרימים בעדינות. רצוי לאכול מיד,
אך אם נותנים לוואפל לחכות, כדאי להניח אותו על רשת צינון, כדי שלא יזיע ויירטב מלמטה.
מגיש: The Chef
מקור:
שתף את המתכון