הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קמח (4 כוסות).
2/3 כוס חלב.
2 ביצים קורט מלח.
2 כפות סוכר כפית תמצית וניל אמיתית.
כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים).
200 גרם חמאה רכה מאוד.
3/4 כוס גבישי סוכר גדולים או קוביות סוכר שבורות.
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לחמאה וגבישי הסוכר הגדולים, עד לקבלת בצק
(אם משתמשים בשמרים טריים, כדאי לחמם מעט את החלב).
בקערה גדולה או על משטח העבודה לשים את הבצק היטב במשך לפחות 4-5 דקות
(הבצק יהיה יבש למדי, אך אין להתפתות ולהוסיף נוזלים: החמאה תרכך אותו מאוד.)
יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת נקייה.
מניחים לתפוח במקום חמים עד שהבצק יכפיל או ישלש את נפחו (כ-45 דקות).
מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים עד שהיא נטמעת בו לגמרי.
בתחילה ייראה כאילו כמות החמאה גדולה מדי, אך אל ייאוש: אחרי כמה דקות
של לישה היא תיעלם לגמרי בתוך הבצק, והוא יהיה רך ונעים למגע.
כעת מוסיפים גם את גבישי הסוכר וממשיכים ללוש רק עד שיתפזרו בצורה שווה בתוך הבצק.
מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-4 ס"מ,
חותכים בסכין חדה כל 4-5 ס"מ, ויוצרים כדורים בגודל של ביצה.
מניחים את הכדורים ברווחים גדולים בתוך תבנית גדולה ועמוקה,
ומכסים במגבת לתפיחה אחרונה של כרבע שעה.
בינתיים מחממים את הגופרייה. כשהגופרייה חם,
מניחים בו כדור בצק (הטוסטרים החדשים מצופים טפלון ואין צורך לשמן אותם, וגם הבצק מלא חמאה). סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2 דקות, כדי לתת לבצק להתייצב.
כשהוואפל מקבל גוון חום-זהוב עמוק (כעבור כ-3 דקות, תלוי במכשיר)
נועצים מזלג בדופן שלו ומרימים בעדינות. רצוי לאכול מיד,
אך אם נותנים לוואפל לחכות, כדאי להניח אותו על רשת צינון, כדי שלא יזיע ויירטב מלמטה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון