חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


וורניקס עם תפוח אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

וורניקס עם תפוח אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח
50 גר` חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
½1 - 2 כוסות קמח נוספות
למלית תפוחי אדמה:
5 תפוחי אדמה
1 בצל גדול מאוד
1 סלסילת פטריות שמפיניון
500 גר` בשר טחון
מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לתוספת:
2 בצלים גדולים
שמן לטיגון
ו/או
שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. להכין מלית: לפרוס בצל לקוביות. לטגן עד להזהבה קלה. להוסיף פטריות חתוכות דק ולטגן עוד כמה דקות עד שהפטריות מפסיקות להגיר נוזלים. להוסיף את הבשר הטחון, לטגן תוך ערבוב כחמש דקות נוספות או עד שהבשר משחים מעט. לתבל בפלפל שחור ומלח.
2. לבשל תפוחי אדמה קלופים וחתוכים ,לשנים או ארבעה חלקים , בסיר עם מי מלח . לסנן את כל המים. לרסק את תפוחי האדמה למחית חלקה, להוסיף את כל תוכן המחבת ולהמשיך למועך עד לאיחוד כל המרכיבים.
3. להכנת הבצק: לתוך קערה גדולה לנפות 1 כוס קמח ולהוסיף את קוביות החמאה (מרגרינה). להוסיף מים רותחים ולערבב היטב. לצנן מעט. להוסיף ביצה, שוב לערבב. להוסיף שתי כוסות קמח נותרות (להתחיל מכוס וחצי ואם יש צורך - להוסיף עוד). ללוש עד לקבלת בצק גמיש אך נוקשה יחסית. לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
4. בזמן שמרדדים את החלק הראשון, מומלץ להחזיק את שאר החלקים מכוסים תחת מגבת לחה לשם מניעת התייבשות. לרדד כל חלק לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס או כל כלי נוח אחר. על אמצע העיגול להניח ככף מלית, להדק היטב את הקצוות. מתקבלת צורה של חצי ירח. את כל הוורניקי המוכנים להניח על מגש גדול מקומח קלות.
5. מרתיחים מים בסיר גדול, וממליחים מעט. מכניסים את הווריניקי לתוך המים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות או עד שיצופו על פני המים. להוציא את הוורניקי בעזרת כף מחוררת, להניח בשכבה אחידה לתוך כלי עמוק ומעל כל שכבה לשים בצל מטוגן עם השמן בו טוגן. לא לוותר על השמן הוא יסייע למניעת הדבקות של כל הווריניקי יחד.
6. מגישים חמים בליווי שמנת חמוצה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון