הוראות הכנה
מרכיבים
1 ביצה שלמה
4 חלמונים
100 גרם דבש מאיכות טובה
3 כפות דבש נוספות לעיטור
300 מ"ל שמנת מתוקה
25 גרם צנוברים
כמה עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה
מעל סיר עם מים רותחים בבעבוע עדין (בל-מרי) מניחים קערה או סיר קטן
1.מכניסים פנימה ביצה אחת, 4 חלמונים ודבש, ומקציפים קלות, עד שמתקבלת קציפה סמיכה ובהירה מקררים מעט
2.מקציפים את השמנת המתוקה במקציף לקצף נוקשה ומקפלים את תערובת הביצים והדבש לתוך המקצפת.
3.מרפדים תבנית אינגליש קייק חד פעמית בשכבה של ניילון נצמד שופכים את התערובת לתוך התבנית
4.מכסים את התבנית גם מלמעלה בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא לקירור של 2-3 שעות לפחות.
להגשה: משחררים את הקינוח מהתבני על ידי משיכת השוליים של הניילון הנצמד
הופכים אותו על מגש מאורך
יוצקים מלמעלה בקילוח דקיק את 3 כפות הדבש
קולים קצת את את הצנוברים במחבת יבשה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים קצת,
מפזרים את הצנוברים על הקינוח
פורסים למנות ומגישים.
אפשר לקשט כל מנה בעוד טיפת דבש וצנוברים ונענע
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון