הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
4 כוסות חיטה, שרויה במים שעה ומחצה
6 כפות שמן זית
2 שורש פטרוזיליה, קלופים וקצוצים דק
10 שיני שום, מעוכות שלמות בקליפתן
4 ענפי תימין
1/2 כפית פלפל גרוס עבה
1/2 כפית צילי גרוס
1 ק"ג כנפיים מנוקות ושטופות
1 ק"ג זנבות הודו (ישבנים)
1 ½ כוסות מים
8 כפות דבש או סילאן
2 ישבני הודו מעושנים "זנבות הודו" במקררים ברשתות (מעדן לא חובה)
אופן ההכנה
אופן ההכנה
א. מתפיחים את החיטה כשעה במים ומסננים
1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 200 מעלות
2. בתבנית חרס פיירקס גדולה מערבבים את החיטה
המסוננת, מחצית מכמות השמן, השורש, השום,
התימין, מלח, צילי ופלפל.
3. מתבלים את נתחי העוף ומניחים על מצע החיטה.
מערבבים את יתרת השמן, המים והסילאן ויוצקים על חלקי
העוף וההודו.
4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה.
מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות לחצי
שעה נוספת- עד שהעוף זהוב ומבושל לגמרי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון