הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג זנב שור חתוך לחתיכות
2 גזרים חתוכים גס
6 תפוחוני אדמה חתוכים לרבעים (שטופים עם הקליפה)
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי גדול חתוך גס
1 עגבניים קצוצה
½ קופסא גרגרי חומוס
¼ כוס יין אדום
מעט טימין
מעט זעתר
מעט רוזמרין
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה
בסיר רחב וגדול מחממים מעט שמן זית. אוטמים בו את זנב השור ומוציאים את הבשר מהסיר. מכניסים לסיר את הבצל. כאשר מתחיל להזהיב מוסיפים את השום, הגזר, הצ'ילי ותפוחי האדמה. מערבבים היטב ביחד כשלוש דקות ומוסיפים את היין. בעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים כמעט כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את העגבנייה מעל ואת גרגרי החומוס. מפזרים מעט רוזמרין יבש ומעט טימין יבש ומעט זעתר. מכסים ומניחים להתבשל על אש קטנה כשעתיים עד שעתיים וחצי.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון