הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג זנב שור פרוס גס (לבקש מהקצב)
300 גרם פתיתים
2 תפו"א קלופים וחתוכים גס
1 שורש פטרוזיליה גדול קלוף וחתוך גס
1 גזר גדול קלוף וחתוך גס
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
1 כפית שום כתוש
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
200 גרם שעועית ירוקה חצויה לשניים
100 גרם שעועית הילדה חתוכה גס
2 כוסות מים
רבע כוס וודקה
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 קופסא עגבניות מרוסקות עם בזיליקום (250 מ"ל)
1.5 כפיות מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן
אופן ההכנה
בסיר ברזל מחמים את השמן. מוסיפים את הבשר ואוטמים מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצל ומטגנים יח כחמש דקות (מערבבים אחת לדקה). מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים את הוודקה ומגרדים עם כף עץ את תחתית הסיר תוך בחישה מתמדת במשך כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות ושוב מערבבים יחד כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים ומערבבים שוב ביחד כדקה. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה, השעועית הירוקה, שעועית ההילדה, המלח והפלפל ובוחשים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כך כשעתיים (אחת לחצי שעה מערבבים). מוסיפים את הפתיתים מערבבים ומכסים שוב לעשרים דקות נוספות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון