חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


זרוע צלויה עם ארטישוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זרוע צלויה עם ארטישוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
אוסובוקו שלם עם העצם במשקל של ½4 ק"ג
2 כפות פלפל שחור גרוס טרי
מלח גס
שמן זית
4-5 ראשי שום טרי
8-10 לבבות ארטישוקים טריים מנוקים
5-6 בצלצלי שאלוט קלופים
3 עגבניות חתוכות לפלחים
אופן ההכנה
מוציאים את הבשר מהמקרר לפחות שעתיים לפני הבישול. שוטפים, מנגבים ומשפשפים מכל הצדדים בפלפל שחור בתוספת מעט מלח גס ומעט שמן זית. מטגנים את נתח הבשר עד להזהבה מכל צדדיו. חותכים את השליש העליון של ראשי השום ומניחים לצד הבשר (את החלק הגדול שנותר מהשום) על תבנית האפייה. מוסיפים לצד השום והבשר גם את בצלצלי השאלוט. מטפטפים על הבצלצלים והשום שמן זית וזורים מלח גס מעל. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 4 שעות כאשר מדי פעם יוצקים מעל את הנוזלים שהוגרו במהלך האפייה.
לאחר 4 שעות מוסיפים את הארטישוקים החתוכים לפלחים. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מעט מרק צח ואופים כשעה נוספת. מדי פעם יוצקים על הארטישוקים והבשר את הנוזלים מתחתית התבנית.
מעבירים את נתח הבשר לצלחת הגשה נאה ולידו מניחים את הארטישוקים, השום ובצלצלים.
מגיש: dylam
מקור: שרי אנסקי למעריב
שתף את המתכון