חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ז'רקויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון רץ במשפחתה של אישתי מזה דורות. חמי ניאות ללמדני ואני משתף אתכם. בתאבון!
ז'רקויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון רץ במשפחתה של אישתי מזה דורות. חמי ניאות ללמדני ואני משתף אתכם. בתאבון!
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר לצלי (עם מעט שומן) חתוך לקוביות בינוניות עד קטנות
4 בצלים גדולים חתוכים לרבעים ופרוסים
½ ראש שום קלוף וקצוץ דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
¼ כוס שמן
8-10 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
5 כוסות מים
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
בסיר כבד, רצוי קאזאן, מחממים את השמן. כאשר השמן חם מאד מוסיפים לתוכו כפית מלח. לאחר ערבוב קל מוסיפים את הבשר ומטגנים מערבבים במשך כחמש דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים ביחד עד שהבצל הופך לחום וכמעט כל הנוזלים שהפריש מתאדים. כל התהליך הנ"ל מתבצע תוך ערבוב תכולת הסיר אחת לדקה ואורך בין עשר דקות לרבע שעה. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כשלוש דקות. מוסיפים את השום ומבשלים כשתי דקות נוספות. מוסיפים כוס מים, מערבבים ומבשלים כשלוש דקות, מוסיפים כוס מים נוספת, מערבבים ומבשלים כשלוש דקות וכך הלאה עד שגומרים את כל כוסות המים. מוסיפים את כפית המלח הנותרת ואת הפלפל השחור ומערבבים היטב. מוסיפים את תפוחי האדמה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר לבישול של כרבע שעה. לאחר רבע שעה מוסיפים את עלי הדפנה למשך כחמש דקות ומסירים מהאש. מוציאים את עלי הדפנה מהתבשיל.
מגישים חם עם פרוסות עבות של לחם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון