הוראות הכנה
מרכיבים
לחביתיות:
2 ביצים טרופות
1/4 כפית מלח דק
1 כפית חמאה רכה
3/4 כוס קמח
1 כוס חלב
למלית:
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות חמאה
2 כפות שמן
1 קופסא פטריות פרוסות ומטוגנות - 400 גרם
1/2 כוס "גבינה כחולה" מפוררת (רוקפור)
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית רוזמרין
1/3 כוס פתיתי גבינה צהובה + 1/3 כוס גבינה כחולה מפוררת
אופן ההכנה
1. לחביתיות: טורפים ביצים, מלח, חמאה וחלב ומוסיפים בהדרגה את הקמח, עד שמקבלים בלילה חלקה. משהים במקרר חצי שעה ואח"כ מטגנים חביתיות.
2. למלית: מטגנים את הבצל והשום עם השמן והחמאה, עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות. מערבבים ומטגנים 10 דקות. מסירים מהלהבה, מתבלים, מוסיפים גבינה ומערבבים.
3. סידור החביתיות: מניחים על כל חביתיה כף גדושה ממלית הפטריות ומגלגלים לגליל. מסדרים את החביתיות המגולגלות בכלי חסין חום ומפזרים עליהן את פתיתי הגבינה הצהובה המעורבים עם פירורי הגבינה הכחולה. אופים דקות ספורות ומגישים חם מאוד!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון