הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים
1 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס עירית קצוצה
4-5 פרוסות פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות מאוד - אופציונלי
1כף פיטריות קצוצה - אופציונאלי
קמצוץ פלפל שחור גרוס עבה
קמצוץ מלח
1 כף חמאה או מחמאה
חצי פיתה חתוכה לחצי באורך
3 כפות פרמזן מגורר אופציונאלי
אופן ההכנה
1. במחבת קטנה בגודל חצי הפיתה או תבנית מתאימה לטיגון ממיסים את את החמאה מחמאה
2. בכלי נפרד מערבלים את הביצים קלות רק שהחלק הצהוב יתערבב מעט
3. מוסיפים פנימה את יתרת החומרים
4. מוזגים את הבלילה למחבת על חום נמוך בינוני ומיד מצמידים מעל חצי פיתה כאשר החלק האפוי כלפי מעלה ולוחצים מעט להדבקה בלבד
5. מטגנים כ 2 דקות עד שהחביתה מזהיבה מעט
6. הופכים את החביתה לצלחת ומגלישים אותה בחזרה כאשר הפיתה בתחתית למספר דקות עד הזהבת הפיתה (באם רצונכם להוסיף גבינה צהובה זה הזמן תוך כיסוי המחבת להמסת הגבינה)
* יש לשמור שהפיתה בתחתית לא תחרך אלא תשחים מעט
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון