הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות שמיר קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 חבילה בצל ירוק - רק העלים הירוקים
7-8 ביצים גדולות טרופות
1 כף קמח
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת גדולה, ומכניסים לתוכה את הפטרוזיליה הקצוצה,השמיר והכוסברה
מטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות, מכבים את האש, מעבירים לקערה, ומניחים להתקרר לחלוטין. מוסיפים לירק את הביצים הטרופות מוסיפים את הקמח, המלח והפלפל, מערבבים הכל היטב.
מחממים שמן במחבת. שופכים את התערובת מהקערה ומשטחים אותה לשכבה אחת .
מכסים את המחבת במכסה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים כך במשך 10 דקות.
מרימים קצת את השוליים ובודקים אם התחתית קיבלה צבע חום.
כאשר התערובת מוצקה ולא נוזלית מחלקים את העיגול לארבעה רבעים, (על מנת שיהיה נוח להפוך), הופכים כל רבע לצד השני במחבת גלויה, ללא המכסה, מטגנים את הצד השני גם כן למשך 10 דקות.
מגישים חם, אבל מנסיון - גם קר זה נהדר!
מגיש:
מקור: ניר בלומנפלד
שתף את המתכון