הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם סרטנים כחולים נקיים וחצויים
300 גרם שרימפס קריסטל נקי
300 גרם קלמארי נקי חתוך לטבעות
500 גרם מולים שחורים
200 גרם חמאה
1 כוס יין לבן יבש
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
לרוטב: 10 שיני שום שלמות קלופות
1 כף שום כתוש
50 גרם חמאה
½ כוס יין לבן יבש
½1 כוסות שמנת מתוקה
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
אגוז מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר קטן שמים את החמאה עם שיני השום על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש והיין הלבן. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים כרבע שעה עד לסמיכות קלה של הרוטב ומורידים מהאש.
מניחים את החמאה בתוך מחבת גדולה על אש בינונית. כאשר היא מקבלת גוון חום מוסיפים את הסרטנים ומבשלים כ-5 דקות (חשוב להפוך מדי פעם). מוסיפים את המולים ומבשלים עוד כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השרימפס והקלמארי ומבשלים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומאדים אותו מעט. מוסיפים את רוטב קרם השום, מכסים את המחבת ומבשלים עוד 3 דקות.
מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים פטרוזיליה מעל.
מגיש:
מקור: שף אמיר מרקוביץ' ממסעדת פורלין
שתף את המתכון