הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג גרגירי חומוס הדס
1 כפית סודה לשתיה
1 כף מלח
מעט מלח לימון
4 שיני שום או יותר
½1 כוסות טחינה גולמית
כ- 1 כוס מים שבושל בהם החומוס
אופן ההכנה
1. להשרות למשך הלילה את החומוס בהרבה מי ברז עם אבקת סודה לשתיה.
2. למחרת לשפוך את מי ההשריה, להעביר את החומוס לסיר להוסיף מי ברז בגובה 3 אצבעות מעל גובה החומוס ולבשל ½1 עד ¾1 שעות מרגע הרתיחה.
3. להוריד מהאש ולקרר את החומוס בתוך מי הבישול.
4. כשהחומוס כבר קר, לסנן ולשמור את המים. להעביר את החומוס למעבד מזון ולהוסיף לו את שאר המרכיבים למעט הטחינה. לעבד למחית חלקה ככל האפשר. להוסיף את הטחינה ולעבד עד שתתקבל מחית בהירה שמראה אחיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון