הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
3/4 ק"ג גרגרי חומוס רצוי מזן ספרדי
1/2 ליטר טחינה מתוצרת "היונה" או "קראוון"
1/2 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
1/2 כף מלח
1 לימונים טריים
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח לימון
אופן ההכנה
1.משרים את גרגירי החומוס לילה במים
2.מבשלים את הגרגרים בסיר מלא מים במשך כשעתיים עד שיתרככו.
או כשעה בסיר לחץ
3.מטגנים את שיני השום קלות בשמן זית.
4.מעבירים את השום למעבד המזון ( עם סכין חדה) נוסיף למעבד את הפטרוזיליה,
ונקצוץ אותם,
5.מוסיפים את הלימון הסחוט , המים וגרגרי החומוס החמים.(משאירים בצד 1/4
קילו גרגירים לקישוט)
6.טוחנים ומסיפים את הטחינה, תוך כדי טחינת הגרגירים, עד להשגת מרקם גרוס
אחיד.
מגישים את החומוס חמים, מפזרים קמצוץ כמון, פפריקה, שמן זית ופלח לימון.
וכף גרעיני חומוס שלם
מגיש:
מקור: השיח סאלח
שתף את המתכון