בשיטוטי באינטרנט גיליתי מתכון מצויין לחומוס. העתקתי אותו ובעוונותי - אני לא זוכרת מהיכן. היו שם חומוס גלילי וחומוס ירושלמי. אני הלכתי על הירושלמי, והוספתי שיפצור משלי לאחר תגלית מפתיעה, ומעשה שהיה כך היה: brאנחנו קונים מדי פעם קופסא מהחומוס האלוהי והבלתי ניתן לחיקוי של חליל ברמלה. brיום אחד, בעודי מעבירה וויש בקופסא, נפלתי כנראה על איזור בלתי מעורבב בעליל והבחנתי בטעם שלא הייתי מעלה על דעתי להכניס לחומוס. וכנראה פיצחתי את סוד הטעם. brהיה שם טעם ברור (!) של מי-זהר (מי פריחת הדרים). וגם צנובר לא ממש טחון היה שם. brמאז אני מוסיפה בסוף העיבוד כמות של כפית מי זהר , וזה זה. עליתי עליהם. brועכשיו גם אתם יודעים. brהערה: רצוי לדלל את החומוס כי הוא מסמיך עם הזמן. brהדילול יעשה באמצעות מי הבישול של החומוס. brנשמר במקרר עד חמישה ימים. br
|
|
בשיטוטי באינטרנט גיליתי מתכון מצויין לחומוס. העתקתי אותו ובעוונותי - אני לא זוכרת מהיכן. היו שם חומוס גלילי וחומוס ירושלמי. אני הלכתי על הירושלמי, והוספתי שיפצור משלי לאחר תגלית מפתיעה, ומעשה שהיה כך היה: brאנחנו קונים מדי פעם קופסא מהחומוס האלוהי והבלתי ניתן לחיקוי של חליל ברמלה. brיום אחד, בעודי מעבירה וויש בקופסא, נפלתי כנראה על איזור בלתי מעורבב בעליל והבחנתי בטעם שלא הייתי מעלה על דעתי להכניס לחומוס. וכנראה פיצחתי את סוד הטעם. brהיה שם טעם ברור (!) של מי-זהר (מי פריחת הדרים). וגם צנובר לא ממש טחון היה שם. brמאז אני מוסיפה בסוף העיבוד כמות של כפית מי זהר , וזה זה. עליתי עליהם. brועכשיו גם אתם יודעים. brהערה: רצוי לדלל את החומוס כי הוא מסמיך עם הזמן. brהדילול יעשה באמצעות מי הבישול של החומוס. brנשמר במקרר עד חמישה ימים. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי קילו חומוס יבש, שהושרה למשך יממה עם שקית אבקת אפיה.
מיץ משני לימונים
330 גרם טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כוס צנובר ועוד רבע כוס גרעיני צנובר ארוך
שליש כוס שמן זית
¼ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים.
אופן ההכנה
לסנן ולשטוף היטב את החומוס ולבשל אותו 4 שעות ולהסיר את הקליפות הצפות (מה שקורה בדרך כלל, אבל אם לא - לא קרה שום דבר).
טוחנים במעבד מזון את החומוס (להשאיר חופן גרגרי חומוס בצד) ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים כולל חצי כוס צנובר וממשיכים לטחון יחד. בסוף העיבוד מוסיפים כפית מי זהר.
להגשה :
את התערובת המוכנה משטחים על צלחת , יוצקים מעל שמן זית ובוזקים עלי פטרוזיליה קצוצים. מוסיפים גרגרי חומוס במרכז הצלחת וצנובר ומנגבים בפיתות - בדוח או בסיבוב, איך שאוהבים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון