חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומוס לניגוב בסגנון יפואי אורגינלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הויכוח של מי החומוס יותר טעים לא נגמר אבל אני אוהב את החומוס של..... brוהמתכון אוטנטי לחלוטין יוצא חבל"ז
חומוס לניגוב בסגנון יפואי אורגינלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הויכוח של מי החומוס יותר טעים לא נגמר אבל אני אוהב את החומוס של..... brוהמתכון אוטנטי לחלוטין יוצא חבל"ז
הוראות הכנה
מרכיבים
סלט חומוס לניגוב בסגנון יפואי
500 ג"ר גרגירי חומוס קטנים וצהובים
250 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון"
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
**** תוספת מדהימה לתערובת 100 ג"ר אגוזי פקאן
שנקלו ונטחנו
אופן ההכנה
אופן הכנה
משרים את גרגירי החומוס במים וכפית סודה לשתיה ללילה
מרתיחים את החומוס עם המים כשעה לערך או עד שהן נימוחים
ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים ומניחים להתקרר כשעה לערך
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
מורחים על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה זורים פפריקה
וכמון מוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
ניתן לא מומלץ להוסיף כפית שום כתוש לתערובת
לאחסנה להעביר לכלי איחסון שניתן לסגור ולמזוג מעל בנדיבות
שמן תירס ומעט שמן זית למניעת התחמצנות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון