הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר גרגירי חומוס ספרדי או 2 קופסאות גרעיני חומוס
250 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון"
150 ג"ר אגוזי מלך שנקלו על מחבת ונטחנו לאבקה
½ כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
מים לפי הצורך
3 כפות שמן תירס
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס במים וכפית סודה לשתיה ללילה
מרתיחים את החומוס עם המים כשעה לערך או עד שהן נימוחים
ביד בקלות
(מקופסאת שימורים מגירים את נוזלי הקופסא שוטפים היטב מעבירים לכלי למיקרו עם מים ומרתיחים כ 9 דקות בעוצמה מקסימלית)
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים ומניחים להתקרר כשעה לערך
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון עם אבקת אגוזי המלך ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים ושמן עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
מורחים על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה זורים פפריקה
וכמון מוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
ניתן לא מומלץ להוסיף כפית שום כתוש לתערובת
לאחסנה להעביר לכלי איחסון שניתן לסגור ולמזוג מעל בנדיבות
שמן תירס ומעט שמן זית למניעת התחמצנות
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון