חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חומוס מזן "בולגרי"(גרגירים קטנים)
1 כפית סודה לשתיה
טחינה גולמית משובחת
1 כפית שום כתוש
1/4-1/2 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס לפחות 10 שעות כשמחליפים מידי פעם את המים ומנקים מלכלוך ומהקצף.
אחרי ההשרייה מבשלים כשעה (או עד שהמים מצהיבים), שומרים כוס מהמים בצד.
טוחנים בפולסים קצרים את החומוס יחד עם הטחינה, מלח ולימון וחצי מכמות המים. הוספת המים תתבצע בהדרגה עד למידת סמיכות רצויה (יש לזכור שכשהחומוס מתקרר הוא מתקשה יותר אז רצוי שיצא דליל יותר) טועמים ומתקנים תיבול.
אפשר חלק מהחומוס לשמור שלם במי הבישול להגשה, כמובן בהגשה יש לפזר פטרוזיליה קצוצה אפשר לטפטף טחינה והכי חשוב זה שמן זית.
מגיש: רוירן
מקור:
שתף את המתכון