הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם חומוס מזן "בולגרי"(גרגירים קטנים)
1 כפית סודה לשתיה
טחינה גולמית משובחת
1 כפית שום כתוש
1/4-1/2 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה
משרים את גרגירי החומוס לפחות 10 שעות כשמחליפים מידי פעם את המים ומנקים מלכלוך ומהקצף.
אחרי ההשרייה מבשלים כשעה (או עד שהמים מצהיבים), שומרים כוס מהמים בצד.
טוחנים בפולסים קצרים את החומוס יחד עם הטחינה, מלח ולימון וחצי מכמות המים. הוספת המים תתבצע בהדרגה עד למידת סמיכות רצויה (יש לזכור שכשהחומוס מתקרר הוא מתקשה יותר אז רצוי שיצא דליל יותר) טועמים ומתקנים תיבול.
אפשר חלק מהחומוס לשמור שלם במי הבישול להגשה, כמובן בהגשה יש לפזר פטרוזיליה קצוצה אפשר לטפטף טחינה והכי חשוב זה שמן זית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון