חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חורשט חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פרסי עממי טעים במיוחד לאוהבי החבושים.
חורשט חבושים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון פרסי עממי טעים במיוחד לאוהבי החבושים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 קילו בשר בקר חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
1 חבוש פרוס
8 שזיפים שחורים יבשים
מלח ופלפל שחור
רסק עגבניות
אופן ההכנה
מרתיחים את קוביות הבשר , אוספים את הקצף , ושוטפים היטב את הבשר.
בסיר נקי מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר, מוסיפים מים רק עד לכיסוי הבשר , ומבשלים על אש נמוכה כ-שעה.
שוטפים היטב את החבוש, חוצים אותו לחצי, מנקים את הליבה,(לא לקלף את החבוש) ואז פורסים כל חצי חבוש לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
שוטפים את השזיפים ומיבשים אותם היטב.
במחבת עם מעט שמן , נותנים לחבושים ולשזיפים טיגון קצר(זה יעזור לשמור על צורתם והם לא יראו כמו סמרטוט). מוציאים ומניחים בצד.
לאחר שעה שבישלנו את הבשר , מוסיפים לסיר את החבושים ואת השזיפים, מוסיפים מלח, פלפל ורסק עגבניות(לפי הטעם)ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
נא לשים לב שהחבושים לא אמורים להיות רכים כמו פירה של תפוחי אדמה.
מגיש: אורנה
מקור: פרסי
שתף את המתכון