הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 קילו בשר בקר חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
1 חבוש פרוס
8 שזיפים שחורים יבשים
מלח ופלפל שחור
רסק עגבניות
אופן ההכנה
מרתיחים את קוביות הבשר , אוספים את הקצף , ושוטפים היטב את הבשר.
בסיר נקי מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר, מוסיפים מים רק עד לכיסוי הבשר , ומבשלים על אש נמוכה כ-שעה.
שוטפים היטב את החבוש, חוצים אותו לחצי, מנקים את הליבה,(לא לקלף את החבוש) ואז פורסים כל חצי חבוש לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
שוטפים את השזיפים ומיבשים אותם היטב.
במחבת עם מעט שמן , נותנים לחבושים ולשזיפים טיגון קצר(זה יעזור לשמור על צורתם והם לא יראו כמו סמרטוט). מוציאים ומניחים בצד.
לאחר שעה שבישלנו את הבשר , מוסיפים לסיר את החבושים ואת השזיפים, מוסיפים מלח, פלפל ורסק עגבניות(לפי הטעם)ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
נא לשים לב שהחבושים לא אמורים להיות רכים כמו פירה של תפוחי אדמה.
מגיש:
מקור: פרסי
שתף את המתכון