הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז
1 כוס ליקר שרי דובדבנים
1 כף דבש
אופן ההכנה
חורצים את העור על חזה האווז בצורת שתי וערב. מניחים את חזות האווז על מחבת עם צד העור כלפי מטה. מחממים את המחבת על אש גבוהה (חזות האווז יפרישו שומן ויטגנו את עצמם). לאחר שצד העור השחים יפה ונהיה פריך הופכים את חזות האווז לטיגון בצד השני. לאחר השחמה נאה מוציאים מהמחבת ונפטרים מהשומן שנצבר בה (אך לא מהמשקעים בתחתיתה). מחזירים את המחבת לאש ויוצקים פנימה את שרי הדובדבנים ואת הדבש ומערבבים היטב. מנמיכים את האש (לאחר הרתחה אחת) ומחזירים למחבת את האווז עם צד העור כלפי מעלה לבישול לשמך כרבע שעה. מסירים מהאש ומעבירים לקופסא למקרר למשך לילה (האווז עם הרוטב). לפני ההגשה מחזירים למחבת לחימום. מוציאים את חזה האווז מהמחבת ופורסים אותו.
מניחים את חזה האווז הפרוס על צלחת הגשה מקושטת בסלט ירוק ויוצקים מעל הכל את הרוטב שנותר במחבת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון