הוראות הכנה
מרכיבים
250 ג"ר חזה אווז מעושן או צלוי על מחבת
2 בטטות בינוניות
100 ג"ר אגוזי מלך קלואים
חסה מסולסלת שטופה וחתוכה גס
חסה עגולה שטופה וחתוכה גס
1/2 כוס רוטב וינגרייט חרדל וסילן (ראי מתכון למטה)
אופן ההכנה
1. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות של 1X1 ס"מ
לוקחים את חזה האווז המעושן וחותכים אף אותו לגודל של 1X1 ס"מ
2. בתבנית אפיה מורחים מעט שמן זית מפזרים את הבטטות ומעט מלח גס
3. מכניסים את הבטטות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 10 דקות
4. פותחים את התנור ומפזרים את קוביות האווז מעל הבטטות מנמיחים טמפרטורה
ל150 מעלות ל 20 דקות נוספות או עד שהבטטה חצי רכה
5.במחבת טפלון קולים עם מעט מלח את אגוזי המלך
הרכבת המנה
על צלחת עגולה גדולה מפזרים את עלי החסה שחותכים גס בידיים ומערינים את מרכזה כגבעונת יוצקים על הגבעונת את כל תכולת התבנית כולל הנוזלים
מסביב לגבעה שופכים בנדיבות מהווינגרט ומעל כל זה את אגוזי המלך
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון