הוראות הכנה
מרכיבים
חזה הודו ממולא במנגולד אגוזים ותאנים ברוטב אסאי
חומרים לחזה הודו
חצי פרפר חזה הודו עם העור
2 כפות שמן לסגירת הההודו
קורט מלח גס
1 כף פלפל גרוס
חומרים למישרה ולרוטב אסאי ביין אדום:
2 כוסות יין אדום משובח
100 גרם אגוזי קליפורניה
6 שיני שום
2-3 ענפי רוזמרין
1-2 ענפי טימין
4 גרגירי פלפל אנגלי
40 גרם סוכר חום
1 כפית גרידת לימון
1 כפית שטוחה דבש או סילאן תמרים
למילוי עלי מנגולד:
30 גרם אגוזי קליפורניה
8 דבלים (תאנים יבשות) קצוצות
3-4 עלי מנגולד או תרד
1 חלבון
קורט כמון
קורט הל (לא מחוייב)
קורט כוסברה יבשה
קורט קינמון
1/2 כף דבש או סילאן
אופן ההכנה
מילוי עלי המנגולד בתאנים ואגוזי קליפורניה:
1. במעבד מזון טוחנים אגוזי הקליפורניה והדבלים.
יוצקים לאט את חלבון הביצה והתבלינים.
2. בסיר נפרד חולטים עלי מנגולד במים חמים ל-2-3
דקות. לאחר החליטה מעבירים למי קרח ל-1-2 דקות.
3. על שולחן העבודה שמים נייר נצמד ועליו את עלי
המנגולד. ממלאים במחית האגוזים ומגלגלים לרול.
מלפפים את הנייר הנצמד ומשהים בהקפאה למשך כל
הלילה.
אופן הכנה חזה הודו:
מישרה
1.בכלי פלסטיק מבינים את המישרה ומשאירים ללילה
במקרר
2 כוסות יין אדום משובח
3 שיני שום
2-3 ענפי רוזמרין
1-2 ענפי טימין
4 גרגירי פלפל אנגלי
40 גרם סוכר חום
1 כפית גרידת לימון
1 כפית שטוחה דבש או סילאן תמרים
מכניסים את 1/2 הפרפר הודו ומעסים היטב
הכנת נתח ההודו
1. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות. מוציאים
את רול עלי המנגולד והאגוזים מסירים את נייר
האפיה ויוצרים כיס לכל אורך הפרפר מכניסים את
הרולים לתוך חזה ההודו.ממליחים ומפלפלים.
(את המישרה שומרים בצד)
2. מחממים היטב מחבת פסים (מצלית) או מחבת
טפלוןובוזקים את השמן, מניחים את החצי פרפר על
צד העור עד שהעור מזהיב הופכים לכל צידיו
וסוגרים מכל צדדיו.
3. מוציאים ועוטפים בנייר כסף ובקצה חורצים חריץ
קטן (להוצאת הנוזלים).
4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים למשך 25 דקות עד
לדרגת מדיום
5. מצננים לחום החדר ופורסים לפרוסות
אופן הכנה
רוטב אסאי ביין אדום:
(זוכרים את המישרה)
1. קולים אגוזים כשהם שלמים במחבת. ויוצקים את
המישרה היין ומרככים את האגוזים. שיני שום, ענפי
רוזמרין, ענפי טימין ופלפל אנגלי ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש וממשיכים בצמצום היין למשך כ-10
דקות, מוציאים את ענפי הרוזמרין האגוזים ושיני
השום וממשיכים בצמצום הרוטב. כאשר הרוטב הצטמצם
לדרגה הרצויה מוסיפים מחמאה להסמכה וזיגוג
ומבשלים לעוד 1-2 דקות ומסירים מהאש.
3. מסננים את הרוטב ומוסיפים את האגוזים ושיני השום
לתוך הרוטב.
ההגשה:
במרכז צלחת גדולה מסדרים את פרוסות ההודו, יוצקים את הרוטב על פרוסות ההודו עם האגוזים,
הולך מצויין בליווי כרוב ניצנים ופירה ארטישוק
אופן ההכנה
אופן ההכנה
מילוי עלי המנגולד בתאנים ואגוזי קליפורניה:
1. במעבד מזון טוחנים אגוזי הקליפורניה והדבלים.
יוצקים לאט את חלבון הביצה והתבלינים.
2. בסיר נפרד חולטים עלי מנגולד במים חמים ל-2-3
דקות. לאחר החליטה מעבירים למי קרח ל-1-2 דקות.
3. על שולחן העבודה שמים נייר נצמד ועליו את עלי
המנגולד. ממלאים במחית האגוזים ומגלגלים לרול.
מלפפים את הנייר הנצמד ומשהים בהקפאה למשך כל
הלילה.
אופן הכנה חזה הודו:
מישרה
1.בכלי פלסטיק מבינים את המישרה ומשאירים ללילה
במקרר
2 כוסות יין אדום משובח
3 שיני שום
2-3 ענפי רוזמרין
1-2 ענפי טימין
4 גרגירי פלפל אנגלי
40 גרם סוכר חום
1 כפית גרידת לימון
1 כפית שטוחה דבש או סילאן תמרים
מכניסים את 1/2 הפרפר הודו ומעסים היטב
הכנת נתח ההודו
1. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות. מוציאים
את רול עלי המנגולד והאגוזים מסירים את נייר
האפיה ויוצרים כיס לכל אורך הפרפר מכניסים את
הרולים לתוך חזה ההודו.ממליחים ומפלפלים.
(את המישרה שומרים בצד)
2. מחממים היטב מחבת פסים (מצלית) או מחבת
טפלוןובוזקים את השמן, מניחים את החצי פרפר על
צד העור עד שהעור מזהיב הופכים לכל צידיו
וסוגרים מכל צדדיו.
3. מוציאים ועוטפים בנייר כסף ובקצה חורצים חריץ
קטן (להוצאת הנוזלים).
4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים למשך 25 דקות עד
לדרגת מדיום
5. מצננים לחום החדר ופורסים לפרוסות
אופן הכנה
רוטב אסאי ביין אדום:
(זוכרים את המישרה)
1. קולים אגוזים כשהם שלמים במחבת. ויוצקים את
המישרה היין ומרככים את האגוזים. שיני שום, ענפי
רוזמרין, ענפי טימין ופלפל אנגלי ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש וממשיכים בצמצום היין למשך כ-10
דקות, מוציאים את ענפי הרוזמרין האגוזים ושיני
השום וממשיכים בצמצום הרוטב. כאשר הרוטב הצטמצם
לדרגה הרצויה מוסיפים מחמאה להסמכה וזיגוג
ומבשלים לעוד 1-2 דקות ומסירים מהאש.
3. מסננים את הרוטב ומוסיפים את האגוזים ושיני השום
לתוך הרוטב.
ההגשה:
במרכז צלחת גדולה מסדרים את פרוסות ההודו, יוצקים את הרוטב על פרוסות ההודו עם האגוזים,
הולך מצויין בליווי כרוב ניצנים ופירה ארטישוק
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון