הוראות הכנה
מרכיבים
5 חזות עוף שיחולקו ל-10 מנות או 10 שניצלים
צנצנת דובדבנים חמוצים (באיזור השימורים בסופר)
חצי כוס יין אדום
2 כפות חומץ בן יין
2 ענפים לואיזה, מליסה, נענע או כל שילוב לימוני אחר
2 כפות סוכר
קינמון וצ'ילי גרוס לפי הטעם
3 כוסות אורז (אני שלבתי בין 2 כוסות אורז לבן וכוס אחת של אורז אדום)
אופן ההכנה
הכנת חזה העוף
שמים מסננת מעל לסיר ומעבירים את תכולת צנצנת הדובדבנים למסננת. (אנחנו מעוניינים בנוזל דווקא).
מוסיפים 2 כפות גדושות דובדבנים.
מוסיפים את שאר המצרכים פרט לחזי העוף, ומבשלים הכל ביחד. מביאים לרתיחה.
מצננים את הנוזל, ואז מכניסים פנימה את חזי העוף. משרים (רצוי ללילה בערך).
אפשר לצלות בגריל, את חזי העוף שהושרו (צבעם הפך סגול עז), כדאי יותר על מחבת "מולטי שף" או טפלון, בלי טיפת שמן, בחום גבוה.
הרוטב
למשרה שנשאר בקערה מוסיפים עוד כף סוכר, מוסיפים את הדובדבנים שנותרו לסירופ ומצמצמים (מרתיחים בעדינות) עד למרקם סירופי.
האורז: את האורז הלבן מבשלים כרגיל את האדום לפחות 50 דקות עם 2 כוסות מים עד שהקליפה נפתחת
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון