חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה עוף הינו פופלרי במיוחד במטבח הישראלי, למעט השניצל הישראלי הוא מתקבל בדרך כלל יבש למדי. brהרי לכם מתכון שישמור על עסיסיות הנתח ויאפשר לכם להנות ממנו הנאה שלמה.
חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה עוף הינו פופלרי במיוחד במטבח הישראלי, למעט השניצל הישראלי הוא מתקבל בדרך כלל יבש למדי. brהרי לכם מתכון שישמור על עסיסיות הנתח ויאפשר לכם להנות ממנו הנאה שלמה.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 יח' חזה עוף שלם (פרפר)
1 - בצל בינוני קצוץ דק מאד.
3 - שיני שום מעוכות.
3 - 4 כפות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים.
50 מ"ל שמנת מתוקה. (אפשר פרווה ע"מ להפוך המתכון לכשר)
2 כפות שמן (לא שמן זית)
½ כוס כוסברה קצוצה דק מאד.
מעט בצל ירוק קצוץ (חלק ירוק).
מעט פפריקה חריפה.
מלח
פלפל שחור.
אופן ההכנה
העוף
לנקות היטב את הפרפרים מחלקי סחוס שומן ושאר מריעין בישין.
לחצות כל פרפר לשני חלקים.
לטגן את הנתחים במעט שמן חם מאד עד שיזהיבו ולהוציא לצלחת.
(חשוב! לטגן עד שיזהיבו מבחוץ אך בפנים, הנתח עדיין נא לחלוטין! כשנפרוס את הנתח, נראה טבעת עשויה בחתך והמרכז נא).
הרוטב
לטגן,באותה מחבת, את הבצל ולקראת ההשחמה, להוסיף את השום. לאחר כשתי דקות להוסיף את חמאת הבוטנים תוך ערבוב נמרץ עד לקבלת תערובת חלקה. להוסיף את השמנת הכוסברה והתבלינים ולערבב היטב.
אם התערובת צמיגה מדי, להוסיף מעט מים, לא להגזים!
להנמיך את הלהבה ולבשל כחמש דקות.
במקביל, לחתוך את הנתחים שהוצאנו קודם לרצועות אלכסוניות עבות (כשלוש פרוסות מכל נתח)
להכניס את הנתחים לרוטב, לערבב עד שהנתחים מצופים היטב ולבשל מכוסה לא יותר מחמש דקות. לכבות את האש ולהשאיר כרבע שעה בכלי מכוסה עד ההגשה.
להגיש כשלושה נתחים לסועד כשמעט בצל ירוק מפוזר מעל - מומלץ עם אורז לבן ויין ריזלינג צונן.
בתאבון
מגיש: Zeevik
מקור: אישי
שתף את המתכון