הוראות הכנה
מרכיבים
2 יח' חזה עוף שלם (פרפר)
1 - בצל בינוני קצוץ דק מאד.
3 - שיני שום מעוכות.
3 - 4 כפות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים.
50 מ"ל שמנת מתוקה. (אפשר פרווה ע"מ להפוך המתכון לכשר)
2 כפות שמן (לא שמן זית)
½ כוס כוסברה קצוצה דק מאד.
מעט בצל ירוק קצוץ (חלק ירוק).
מעט פפריקה חריפה.
מלח
פלפל שחור.
אופן ההכנה
העוף
לנקות היטב את הפרפרים מחלקי סחוס שומן ושאר מריעין בישין.
לחצות כל פרפר לשני חלקים.
לטגן את הנתחים במעט שמן חם מאד עד שיזהיבו ולהוציא לצלחת.
(חשוב! לטגן עד שיזהיבו מבחוץ אך בפנים, הנתח עדיין נא לחלוטין! כשנפרוס את הנתח, נראה טבעת עשויה בחתך והמרכז נא).
הרוטב
לטגן,באותה מחבת, את הבצל ולקראת ההשחמה, להוסיף את השום. לאחר כשתי דקות להוסיף את חמאת הבוטנים תוך ערבוב נמרץ עד לקבלת תערובת חלקה. להוסיף את השמנת הכוסברה והתבלינים ולערבב היטב.
אם התערובת צמיגה מדי, להוסיף מעט מים, לא להגזים!
להנמיך את הלהבה ולבשל כחמש דקות.
במקביל, לחתוך את הנתחים שהוצאנו קודם לרצועות אלכסוניות עבות (כשלוש פרוסות מכל נתח)
להכניס את הנתחים לרוטב, לערבב עד שהנתחים מצופים היטב ולבשל מכוסה לא יותר מחמש דקות. לכבות את האש ולהשאיר כרבע שעה בכלי מכוסה עד ההגשה.
להגיש כשלושה נתחים לסועד כשמעט בצל ירוק מפוזר מעל - מומלץ עם אורז לבן ויין ריזלינג צונן.
בתאבון
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון