הוראות הכנה
מרכיבים
10 יח' חזה עוף (מנוקה אבל לא פרוס לשניצל!)
1 יח' חזה אווז חתוך לקוביות קטנות
5 גבעולי טימין טרי
1 חציל בינוני
1 בצל בינוני
5 שיני שום
1/2 לימון סחוט
100 גר' צנוברים קלויים קצוצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מכינים 10 יחידות חזה עוף - חשוב לקנות חזה עוף מנוקה אבל לא פרוס לשניצל. מניחים את חזה העוף על משטח חיתוך ויוצרים, בזהירות, כיס למילוי. את הכיס יוצרים מהקצה הרחב של הנתח, עד 2/3 מאורכו, ונזהרים שלא "לפנצ'ר" את הכיס.
קולים חציל בגודל בינוני על הגריל (מחוררים קודם קצת במזלג), ולאחר שנקלה מקלפים ומעבירים את "בשר" החציל לקערה גדולה.
קולים 100 גר' צנוברים במחבת כבדה עד להשחמה קלה, קוצצים (בסכין או במספר פולסים זהירים במעבד מזון) ומוסיפים לקערה.
חותכים 1 יחידה חזה אווז לקוביות קטנות ומטגנים במחבת בה השתמשנו יחד עם עלי הטימין במשך4 דקות. אין צורך בשמן - חזה האווז שמן מספיק... לאחר מכן מסלקים את הטימין ומוסיפים לחצילים בקערה.
קוצצים את הבצל, כותשים את השום ומטגנים במחבת ביחד עם 3 כפות שמן זית עד להזהבת הבצל. מוסיפים לקערה.
מכניסים לקערה גם 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה, 4 כפות נענע קצוצה, מיץ סחוט מחצי לימון ו-2 כפות שמן זית. ממליחים ומפלפלים. מערבבים היטב את כל חומרי המלית ביחד, ומכניסים לכיסים שיצרנו בחזות העוף. מומלץ להכניס בעזרת שקית מילוי, אבל בהחלט אפשר גם ידנית, בעזרת כפית. מוודאים שמילאנו היטב את חזות העוף.
מושחים את חזה העוף בשמן זית ומטגנים על הגריל (גריל גחלים, חשמלי או מחבת גריל) כ-4-5 דקות מכל צד. מומלץ להניח מכסה של סיר מעל כדי לוודא שהעוף יבושל היטב. ממליחים ומפלפלים מעט לאחר שהפכנו את החזה.
מסירים מהגריל ומגישים מיד, מומלץ בתוספת נתחי תפו"א מטוגנים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון