חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה עוף ממולא בחזה אווז וחצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה עוף ממולא בחזה אווז וחצילים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
10 יח' חזה עוף (מנוקה אבל לא פרוס לשניצל!)
1 יח' חזה אווז חתוך לקוביות קטנות
5 גבעולי טימין טרי
1 חציל בינוני
1 בצל בינוני
5 שיני שום
1/2 לימון סחוט
100 גר' צנוברים קלויים קצוצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מכינים 10 יחידות חזה עוף - חשוב לקנות חזה עוף מנוקה אבל לא פרוס לשניצל. מניחים את חזה העוף על משטח חיתוך ויוצרים, בזהירות, כיס למילוי. את הכיס יוצרים מהקצה הרחב של הנתח, עד 2/3 מאורכו, ונזהרים שלא "לפנצ'ר" את הכיס.
קולים חציל בגודל בינוני על הגריל (מחוררים קודם קצת במזלג), ולאחר שנקלה מקלפים ומעבירים את "בשר" החציל לקערה גדולה.
קולים 100 גר' צנוברים במחבת כבדה עד להשחמה קלה, קוצצים (בסכין או במספר פולסים זהירים במעבד מזון) ומוסיפים לקערה.
חותכים 1 יחידה חזה אווז לקוביות קטנות ומטגנים במחבת בה השתמשנו יחד עם עלי הטימין במשך4 דקות. אין צורך בשמן - חזה האווז שמן מספיק... לאחר מכן מסלקים את הטימין ומוסיפים לחצילים בקערה.
קוצצים את הבצל, כותשים את השום ומטגנים במחבת ביחד עם 3 כפות שמן זית עד להזהבת הבצל. מוסיפים לקערה.
מכניסים לקערה גם 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה, 4 כפות נענע קצוצה, מיץ סחוט מחצי לימון ו-2 כפות שמן זית. ממליחים ומפלפלים. מערבבים היטב את כל חומרי המלית ביחד, ומכניסים לכיסים שיצרנו בחזות העוף. מומלץ להכניס בעזרת שקית מילוי, אבל בהחלט אפשר גם ידנית, בעזרת כפית. מוודאים שמילאנו היטב את חזות העוף.
מושחים את חזה העוף בשמן זית ומטגנים על הגריל (גריל גחלים, חשמלי או מחבת גריל) כ-4-5 דקות מכל צד. מומלץ להניח מכסה של סיר מעל כדי לוודא שהעוף יבושל היטב. ממליחים ומפלפלים מעט לאחר שהפכנו את החזה.
מסירים מהגריל ומגישים מיד, מומלץ בתוספת נתחי תפו"א מטוגנים.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון