הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה חזה עוף קפוא (כ-800 גרם)
½1 כוס יין לבן חצי יבש
3 שני שום
1 בצל בינוני
¼ כוס שמן זית כתית
1 כפית מחוקה כורכום
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה (הונגרית- רצוי)
1 קוביה "ניחוח צלי" של קנור
5 עלי דפנה קטנים
¼ כפית פלפל לבן
1 כפית עלי רוזמרין (קצוצים דק)
רוטב ברבקיו להשריית העוף (אני ממליץ רוטב BBQ מעושן מקורי)
אופן ההכנה
חבילת חזה העוף מכילה 2 עד 3 "פרפרים"(חזה עוף פרוס על קרש החתוך נראה כפרפר)- להפשיר (רצוי במקרר יום קודם) לחלק כל יחידת חזה עוף ("פרפר")לשניים במרכזה לאורך.
לנקות גידים שומנים ,עצם -אם ישנה וסחוס אמצעי. את יחידות החזה הנקיות למרוח ברוטב ברבקיו ולהניח במקרר עד לפני הבשול.
בסיר לחץ פתוח - לצקת שמן זית ולחמם על אש גבוהה.
לקצוץ בצל דק ולהשחים בסיר תוך ערבוב.
לקלף את השום ולפרוס לרוחב לפרוסות - להוסיף לסיר כאשר הבצל התחיל להשחים לערבב בכף עץ.בכלי נפרד להוסיף את היין והתבלינים (קובית "ניחוח צלי" לגרד על פומפיה דקה לתוך היין. להוציא את העוף המושרה מן המקרר ולהוסיפו לסיר עם הבצל והשום המושחמים.
לערבב קלות (אפשר לנער את סיר הלחץ בתנועה סיבובית עם הרמתו מן האש).
להוסיף את תערובת היין עם התבלינים לתוך הסיר ולערבב.
העוף צריך להיות שרוי בנוזלים עד לגובה העוף (אם חסרים נוזלים - להוסיף מעט מים)
לסגור את סיר הלחץ , להביא לרתיחה ,להעביר לאש קטנה ולבשל 20 דקות.
בגמר הבישול - לשחרר לחץ אדים ע"י פתיחת השסתום. לפתוח מכסה כאשר אין יותר לחץ,ולהגיש חם. אפשר לקשט עם שארית הרוטב מן הסיר. (עודפים לשמור במקרר ולחמם בעת הצורך).
בתיאבון !
מגיש:
מקור: פתוח עצמי
שתף את המתכון