חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה עוף מתובל - בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבר נמאס לנו להכין שניצל עוף - או איננו רוצים יותר עוף מטוגן - הנה פתרון פשוט וקל ובנוסף לכל גם טעים.
חזה עוף מתובל - בסיר לחץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כבר נמאס לנו להכין שניצל עוף - או איננו רוצים יותר עוף מטוגן - הנה פתרון פשוט וקל ובנוסף לכל גם טעים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה חזה עוף קפוא (כ-800 גרם)
½1 כוס יין לבן חצי יבש
3 שני שום
1 בצל בינוני
¼ כוס שמן זית כתית
1 כפית מחוקה כורכום
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה (הונגרית- רצוי)
1 קוביה "ניחוח צלי" של קנור
5 עלי דפנה קטנים
¼ כפית פלפל לבן
1 כפית עלי רוזמרין (קצוצים דק)
רוטב ברבקיו להשריית העוף (אני ממליץ רוטב BBQ מעושן מקורי)
אופן ההכנה
חבילת חזה העוף מכילה 2 עד 3 "פרפרים"(חזה עוף פרוס על קרש החתוך נראה כפרפר)- להפשיר (רצוי במקרר יום קודם) לחלק כל יחידת חזה עוף ("פרפר")לשניים במרכזה לאורך.
לנקות גידים שומנים ,עצם -אם ישנה וסחוס אמצעי. את יחידות החזה הנקיות למרוח ברוטב ברבקיו ולהניח במקרר עד לפני הבשול.
בסיר לחץ פתוח - לצקת שמן זית ולחמם על אש גבוהה.
לקצוץ בצל דק ולהשחים בסיר תוך ערבוב.
לקלף את השום ולפרוס לרוחב לפרוסות - להוסיף לסיר כאשר הבצל התחיל להשחים לערבב בכף עץ.בכלי נפרד להוסיף את היין והתבלינים (קובית "ניחוח צלי" לגרד על פומפיה דקה לתוך היין. להוציא את העוף המושרה מן המקרר ולהוסיפו לסיר עם הבצל והשום המושחמים.
לערבב קלות (אפשר לנער את סיר הלחץ בתנועה סיבובית עם הרמתו מן האש).
להוסיף את תערובת היין עם התבלינים לתוך הסיר ולערבב.
העוף צריך להיות שרוי בנוזלים עד לגובה העוף (אם חסרים נוזלים - להוסיף מעט מים)
לסגור את סיר הלחץ , להביא לרתיחה ,להעביר לאש קטנה ולבשל 20 דקות.
בגמר הבישול - לשחרר לחץ אדים ע"י פתיחת השסתום. לפתוח מכסה כאשר אין יותר לחץ,ולהגיש חם. אפשר לקשט עם שארית הרוטב מן הסיר. (עודפים לשמור במקרר ולחמם בעת הצורך).
בתיאבון !
מגיש: amitsur
מקור: פתוח עצמי
שתף את המתכון