הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סוכר חום אמיתי לא דמררה
3 חב' חמאה
1 כוס דבש
150 ג"ר אגוזי מלך קצוצים גס
150 ג"ר שקדים קלויים
200 ג"ר גרעיני חמניה קלופים
150 ג"ר מישמש יבש קצוץ
100 ג"ר דומדמניות יבשות
250 ג"ר שיבולת שועל טבעית קלויה בתנור
כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה
1.בתבנית מפזרים את שיבולת השועל וקולים בחם של 150 מעלות כ 20 דקות
או עד להפיכת לקריספית
2.בסיר גדול ממיסים את החמאה הסוכר והדבש ומייצרים קרמל עד לרמת טופי תוך
כדי עירבוב.
3.מוסיפים את כל המרכיבים יחדיו כולל שיבולת השועל וממשיכים לערבב את
המסה כ 3 דקות (זה כבד)
4.ב 2 תבניות פיירקס מלבניות 20X30 מניחים נייר אפיה ושופכים בזהירות
(המסה בטמפרטורה של 170 מעלות) בכל אחת מחצית מהמסה ומיישרים אותה
לגובה של 3 - 4 ס"מ ומהדקים בעזרת כף חזק מאוד מכסים בנייר אפיה
נוסף ומגלגלים בכח רב כוס לדחיסת המסה (אחרת יתפרק בחיתוך)
5.מקררים כשעתיים לפחות הופכים את הפיירקס על משטח כגון השיש
ופורסים לרצועות או ריבועיים בעזרת סכין חדה בלחיצה חזקה ומגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון