חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חטיפי אנרגיה (ממתק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להוסיף את כל סוגי הפירות יבשים או את כל סוגי האגוזים. עניין של טעם.
חטיפי אנרגיה (ממתק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להוסיף את כל סוגי הפירות יבשים או את כל סוגי האגוזים. עניין של טעם.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 3 כוסות שיבולת שועל (קלוי כ-10-15 דקות בתנור)
- 150 גרם חמאה
- כוס דבש
- ¾ כוס דחוסה של סוכר חום
- 2 כפיות קנמון
- כפית שטוחה של מלח
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס שומשום
- 2 כוסות שקדים או אגוזים קלויים שבורים גס
- 2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס
אופן ההכנה
-ממיסים בסיר גדול את החמאה, הדבש, הסוכר החום, מלח וקנמון.
- אחרי ההמסה של החומרים מסירים מהאש ומוסיפים את הקוקוס, השומשום והאגוזים.
- מוסיפים את הפירות היבשים ודואגים שכל המצרכים יהיו מצופים בתערובת הסירופ.
- מניחים נייר אפיה בתבנית בינונית. יוצקים מעליה את כל התערובת ומשטחים בעזרת כף. (לא בידיים מפני שהתערובת מאוד חמה ומסוכנת).
- מכניסים את התבנית למקרר למשך שעה בערך. (ניתן לשטח עוד מעט את התערובת אחרי שהתקררה בעזרת הידיים).
- מוציאים את התבנית מהמקרר ובעזרת סכין חדה חותכים את החטיפים לקוביות בינוניות. מניחים את החטיפים בקופסא ומכניסים להקפאה.
- רצוי שהחטיפים יהיו בהקפאה שלא יימסו. טעים יותר.
- הילדים אוהבים את החטיף בתור ממתק.
הרבה אופטימיות!!!!!!!!!!!!!!
מגיש: שרונית
מקור: גיסה
שתף את המתכון