חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חטיפי סופגניות הונגריות צ'רגה (Csoroge)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חטיפי סופגניות הונגריות צ'רגה (Csoroge)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם קמח לבן
50 גרם חמאה
4 חלמונים
50 גרם סוכר
100 גרם שמנת חמוצה
קורט מלח
1/4 כפית שמרים יבשים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לזרייה
אופציה להגשה: ריבת משמש מדוללת במעט מאוד רום
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה את הקמח והחמאה ומועכים בין האצבעות למרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים, הסוכר, השמנת החמוצה, המלח והשמרים היבשים, ולשים עד לקבלת כדור בצק. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של לפחות חצי שעה (אין צורך שהבצק יתפח).
2. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בעובי של כ-2 מ"מ. בסכין חדה חותכים את הבצק לרצועות אורך, שרוחבן כ-7 ס"מ. כעת חותכים את הרצועות באלכסון, כך שיתקבלו מעוינים שווי שוקיים (אורך כל שוק 9-10 ס"מ). במרכזו של כל מעוין חורצים חריץ אורכי קטן, באורך של כ-5 ס"מ (ראו תמונה 1). משחילים קצה אחד של המעוין לתוך החתך, ומושכים לצד השני (ראו תמונות 3,2). ממשיכים כך עם כל הבצק (אפשר גם לחתוך את הבצק לרצועות ולקשור קשר חופשי בכל רצועה. הטעם יישאר אותו הטעם).
3. מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את הבצק, כמה חתיכות בכל פעם, עד שהבצק משחים יפה משני הצדדים (זה קורה מהר מאוד, וצריך להפוך את הבצק כדי שהטיגון יהיה אחיד). מוציאים את הצ'רגה לנייר סופג, זורים אבקת סוכר דרך מסננת קטנה ומגישים מיד, אפשר לצד ריבת משמש מדוללת במעט רום.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון