הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם קמח לבן
50 גרם חמאה
4 חלמונים
50 גרם סוכר
100 גרם שמנת חמוצה
קורט מלח
1/4 כפית שמרים יבשים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לזרייה
אופציה להגשה: ריבת משמש מדוללת במעט מאוד רום
אופן ההכנה
1. מניחים בקערה את הקמח והחמאה ומועכים בין האצבעות למרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים, הסוכר, השמנת החמוצה, המלח והשמרים היבשים, ולשים עד לקבלת כדור בצק. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים למנוחה של לפחות חצי שעה (אין צורך שהבצק יתפח).
2. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בעובי של כ-2 מ"מ. בסכין חדה חותכים את הבצק לרצועות אורך, שרוחבן כ-7 ס"מ. כעת חותכים את הרצועות באלכסון, כך שיתקבלו מעוינים שווי שוקיים (אורך כל שוק 9-10 ס"מ). במרכזו של כל מעוין חורצים חריץ אורכי קטן, באורך של כ-5 ס"מ (ראו תמונה 1). משחילים קצה אחד של המעוין לתוך החתך, ומושכים לצד השני (ראו תמונות 3,2). ממשיכים כך עם כל הבצק (אפשר גם לחתוך את הבצק לרצועות ולקשור קשר חופשי בכל רצועה. הטעם יישאר אותו הטעם).
3. מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מאוד מטגנים בו את הבצק, כמה חתיכות בכל פעם, עד שהבצק משחים יפה משני הצדדים (זה קורה מהר מאוד, וצריך להפוך את הבצק כדי שהטיגון יהיה אחיד). מוציאים את הצ'רגה לנייר סופג, זורים אבקת סוכר דרך מסננת קטנה ומגישים מיד, אפשר לצד ריבת משמש מדוללת במעט רום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון