הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח לבן.
1 כוס מים פושרים.
14 גרם שמרים יבשים.
2 כפות רוזמרין קצוץ דק (רק ה עלים)
1/4 כוס שמן זית .
1 ביצה.
1 כפית סוכר.
קורט מלח.
1/2כוס גבינת מוצרלה מגורדת
ל פסטו:
צרור גדול של בזיליקום.
1/2 כוס אגוזי קליפורניה.
3/4 כוס שמן זית.
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק מאוד
אופן ההכנה
בצק:
לערבב את השמרים הסוכר ו המים ו להטפיח כ 10 דקות.
בקערה גדולה להניח את שאר החומרים חוץ מ הגבינה להוסיף את ה מים אם השמרים וללוש לבצק יציב לא יבש מידי ולא דביק מידי.
לכסות את הבצק במגבת ולהתפיח כשעה.
לשמן תבנית בקוטר 20 ס"מ רצוי בשמן זית.
לשטח חלק מהבצק על תחתית התבנית בעובי של 1 ס"מ לא יותר לתת לבצק לתפוח שוב בתבנית לפחות 10 דקות ולאפות בתנור שחום מראש ל250 מעלות בערך כ 5 דקות להוצי את הבצק מהתנור למרוח את רוטב ה פסטו לפזר מעל את המוצרלה ולהזיר לתננור ל10 דקות נוספות.
להוציא מ התנור לחלק לפרסות קטנות ולהגיש.
פסטו:
להכניס את כל המרכיבים לבלנדר להעיל בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון