הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 חלקי עוף תחתונים (כרעיים או שוקיים או כל צרוף שונה בינהם)
לרוטב:
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
½ כוס רוטב סויה מתוק
¼ כוס סילאן
1 כף שטוחה תבלין גריל עוף
4-5 שיני שום כתושות
1 כפית קארי
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
3-4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לנקות עודפי שומן ולחלק את הכרעיים לשוק וחלק עליון (לא להוריד את העור).
להכין את הרוטב ולבחוש לתמיסה אחידה (רוטב סמיך וכהה) ולצקת על חלקי העוף. אפשר לעסות את חלקי העוף עם הרוטב (בידיים... למה לא) להניח נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור ולפזר את חלקי העוף על נייר האפייה לצקת מעל את יתרת הרוטב.
להשאיר בתבנית עד שהתנור מתחמם.
לאפות ב- 180°c במשך 45 דקות או עד שהעוף שחום היטב.
להגיש חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: איילת רז
שתף את המתכון