חלת דבש עגולה לראש השנה brמתכון של אורי שפט ממאפית "לחמים" brטיפ "שמרית": קליעת צמה משני גלילים brמניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו brבצורת סימן פלוס + . את החלק התחתון של הגליל האנכי כורכים סביב הצד הימני brשל הגליל האופקי ואחר כך כורכים את החלק העליון של הגליל האנכי סביב הצד השמאלי brראה סרטון וידאו לקליעת חלה הכפל אורך והדבק שני הצדדים לעיגול brשל הגליל האופקי.
|
|
|
חלת דבש עגולה לראש השנה brמתכון של אורי שפט ממאפית "לחמים" brטיפ "שמרית": קליעת צמה משני גלילים brמניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו brבצורת סימן פלוס + . את החלק התחתון של הגליל האנכי כורכים סביב הצד הימני brשל הגליל האופקי ואחר כך כורכים את החלק העליון של הגליל האנכי סביב הצד השמאלי brראה סרטון וידאו לקליעת חלה הכפל אורך והדבק שני הצדדים לעיגול brשל הגליל האופקי.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים ל-2 חלות:
1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)
1 שקית או 1 קוביה שמרית (50 גר') או 2 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה מס' 2
1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
½ כוס (160 גר') דבש או סילאן
¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
לקישוט:
ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
אופן ההכנה
1.מערבבים את הנוזלים: שמן,ביצים, מים ודבש במיקסר (ראה טיפ להוספת הדבש)
2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
3.מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק
מהדפנות.
4.מחלקים את הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
5.מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג (או קולעים צמה משני הגלילים על פי הטיפ של
"שמרית"), יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד
בנייר אפיה. מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.
5.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים
מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
6.אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
**טיפ להוספת דבש: למזיגה קלה של הדבש,יש לשמן את כוס המדידה לפני הוספת הדבש
וכך יחליק הדבש בקלות לקערה.
מגיש:
מקור: אורי שפט באדיבות שמרית
שתף את המתכון