הוראות הכנה
מרכיבים
6 כוסות קמח חיטה לבן מנופה
רבע כוס שמן קנולה או חמאה מומסת
2 ביצים
1.5 כוסות מים
6 כפות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
כף מחוקה מלח
לציפוי:
ביצה טרופה, שומשום או פרג, או קצח
אופן ההכנה
1. יוצקים את המים לקערת הלישה עם השמרים.
2. מוסיפים קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן.
3. במיקסרבעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-6 דקות, לאיחוד החומרים.
4. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד חמש דקות לקבלת בצק גמיש.
5. מוציאים את הבצק ומניחים על משטח עבודה מקומח קלות. מגלגלים לכדור. מניחים בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 60 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
6. מכים את הבצק ומתפיחים שוב עד שמכפיל את ניפחו.
7. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין ומחלקים שוב כל שליש לשלושה.
8. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ וקולעים כל שלושה גלילים לצמה.
9. מניחים את שלוש החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-35 דקות. כרבע שעה לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות.
(החלות מוכנות לאפייה כשנפחן מכפיל את עצמו. מורחים כל חלה בביצה טרופה ומצפים בשומשום ובפרג או קצח).
9. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לגוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון