הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג קמח
175 גרם סוכר
4 ביצים
80 גרם שמרים או 4 כפות שמרים יבשים
20 גרם מלח
175 גרם חמאה רכה או 90 גרם שמן
700-750 גרם מים או חלב - פושרים
ביצים טרופות למריחה
אופן ההכנה
1 . ממיסים את השמרים במעט מים פושרים, ומוסיפים אותם לקמח , סוכר, מלח ביצים ויתרת הנוזלים (להיזהר שהשמרים לא יפגעו מהביצים והמלח).
2 .לשים בצק כ 5 דקות, מוסיפים את החמאה או השומן ולשים שוב כ- 5 דקות במהירות בינונית-נמוכה. מכסים את הבצק ומתפיחים כ- 20 דקות. לשים ומתפיחים שוב את הבצק כ- 5 דקות מחלקים לגושים במשקל 800 גרם כל אחד. מגלגלים לכדור חלק, מכסים ונותנים מנוחה של 20 דקות.
3 . מחלקים כל גושל4, 6 או 8 חלקים- תלוי באופן הקליעה. כל חלק מגלגלים בצורת נקניק שאורכו 25-30 ס"מ וקולעים צמה. מורחים יפה בביצה, מתפיחים 30 דקות בחום של 50 מעלות. במהלך התפיחה מורחים פעם נוספת בביצה טרופה.
4 .לפני האפייה מורחים שוב בביצה, מפזרים שומשום או פרג ואופים בחום של 200 מעלות כ 35-40 דקות. מצננים.
הערה: אם משתמשים בשמן במקום חמאה יש להקטין מעט משיעור הנוזלים ( החלב או המים).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון