הוראות הכנה
מרכיבים
כרובית בינונית חתוכה לפרחים.
4 גזרים חתוכים דק
1 קולרבי חתוך דק
1 שומר
1 גמבה או פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
רבע כרוב לבן חתוך גס
1 פלפל חריף לאוהבים (אפשר בלי)
2 לימונים
מלח, פלפל שחור, מעט שמון, רבע כוס חומץ, רבע כוס מיץ לימון משומר
מעט גרגרי פלפל אנגלי להשריה
אופן ההכנה
להשרות את פרחי הכרובית כשעה במים חמים עם מעט מלח.
את יתר הירקות לשים בקערה נפרדת עם מים עד גובה הירקות עם מעט מלח וגרגרי פלפל אנגלי
לאחר מכן לשטוף את הירקות גם הכרובית ולהניח במסננת כחצי שעה.
לשים בקערה ולתבל במלח, פלפל שחור, שמן חומץ ומיץ הלימון.
לסחוט לימון אחד ולשים בתערובת ואת הלימון השני לקלף לחצות לארבע ולשים גם בתערובת.
לדחוס הכל לצנצנת אטומה ל-3 ימים.
אחרי 3 ימים לאפסן המקרר, מחזיק מעמד במקרר עד 4 חודשים.
מגיש:
מקור: בישולים-מתכונים לבית חם
שתף את המתכון