הוראות הכנה
מרכיבים
שקית פסטה עבה (פנה, מסוללים או כל פסטה עבה)
עוף שלם חתוך (כמובן אפשר להתאים בהתאם לכמות האוכלים)
ביצים בהתאם לרצון
800 גרם גזר חתוך (גזר גמדי מתאים מאד)
2 כוסות בצל גצוץ
כוס ציר מרק
תבלינים
קינמון
שמן
אופן ההכנה
מבשלים הפסטה במי מלח כרגיל.
קוצצים הבצל וחותכים הגזר (אם משתמשים בגזר גמדי אזיי רק להפשיר).
ממליחים ומתבלים את העוף ומטגנים העוף במחבת (לצורך "אטימה" ושימור הנוזלים). עד שמשחים קלות
מוציאים העוף. באותה מחבת מטגנים את הבצל והגזר.
לאחר בישול הפסטה מניחים שליש מהכמות בתחתית כלי שיכנס לתנור ומעליו שכבה של חצי מכמות העוף + הירקות מתבלים בקינמון ומכסים בשכבה נוספת של שליש מהפסטה.ומניחם את המחצית השניה של העוף. מכסים בשליש הנותר של הפסטה.
יוצקים 3/4 כוס מרק
מניחים את הביצים ממעל
מכסים הסיר עם נייר אלומניום ומעליו מכסה (צריך להיות סגור הייטב)
מכניסים לתנור על חום של 100 מעלות ללילה כ-8-10 שעות.
בתאבון
מגיש:
מקור: ליידי D
שתף את המתכון