הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס שעועית לבנה (מושרית במים ללילה)
½-¾ כוס גריסי פנינה, שטופים במים
5 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחצויים
2 בצלים,
¼1 -1 ק"ג בשר מס' 6 , מופשר יממה מראש במקרר
1 חבילה מעיים ממולאים (קישקע" או תחליף * ראה להלן) לנקב במזלג במצב קפוא
ולהפשיר במקרר למספר שעות
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק בשר (או אבקת "תיבול צלי" -של "קנור")
½ כפית פלפל לבן
1 כפית מלח דק (אפשר לוותר)
5 עלי דפנה
3 כוסות מים (עד כיסוי פני התבשיל )
*במקום מעיים ממולאים:
[מעין בצק מתובל (קניידל")]:
200 גרם קמח מנופה
½ בצל קצוץ לקוביות (מטוגן במעט מרגרינה עד הזהבה)
90 גרם מרגרינה , מומסת (חלק ממנה לטיגון הבצל)
1 כפית מלח
½ כפית אבקת חרדל
½ כפית אבקת קרי
½ כפית פפריקה מתוקה
2/3 כוס מים
כלים:
סיר חשמלי לבישול איטי בנפח 3 ליטר (ראה תמונה)
תקע עם שעון שבת
אופן ההכנה
לשמן את פנים הסיר (חלק החרס העבה) במרגרינה בשכבה דקה.
להניח בתחתית הסיר את חצאי תפוחי האדמה עם החלק השטוח כלפי התחתית. לקלוף את הבצלים ולשמור על הקליפה הדקה (עדיפות לקליפות כהות המעשירות את צבע החמין בגמר הבישול) לחתוך לפרוסות עבות כ-½1 ס"מ. לפזר את פרוסות הבצל מסביב על דופן הכלי. להסיר מן הבשר המופשר חלקי שומן מיותרים ולחתוך למספר גושים גדולים. להניח את הבשר במרכז הכלי על תפוחי האדמה. לסנן את מי ההשרייה של השעועית ולהפטר מהם. להוסיף אותם לכלי נפרד עם גריסי הפנינה השטופים ולתבל בתבלינים היבשים. לערבב בערבוב ידני כדי לפזר את התבלינים בצורה אחידה. לפזר את התערובת על הבשר ולהוסיף את המים. בעזרת מזלג להכניס את הנוזלים עד תחתית הסיר ע"י הזזת המילוי מן הדפנות. בשלב זה אם משתמשים במעיים ממולאים להניח אותם על הערמה ולכסות בקליפות הבצל על המעיים. אם משתמשים בתחליף המילוי (קניידל") במקום המעיים יש להכין את תערובת המילוי ולפזרה במרכז התבשיל מלמעלה (לא חייב לכסות כל השטח) ועל התערובת לפזר את קליפות הבצל.
זמן הבישול כ-11 שעות לכן יש לחשב את זמן מועד גמר הבישול כ-½ שעה לפני האוכל.
מכוונים את שעון השבת (בתקע) להתחלה וגמר הבישול לפי הנ"ל. לוחצים מעט על המלוי ומוודאים שהמים חדרו עד התחתית. מפעילים את הבישול על Auto ומחברים לשקע החשמל בשעון השבת. הבישול האיטי יתחיל ויגמר בשעה המתוכננת. לאחר בשול של 5 שעות אפשר להעביר את המפסק בסיר למצב "Min . חצי שעה מגמר הבישול אפשר לאכול.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מבית אמא עם שנויים שלי
שתף את המתכון