הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז,שטוף ומיובש
½ כוס ציר מרק עוף
1 כוס חיטה, שהושרתה במים
פפריקה אדומה
2 ראשי שום
1 כוס חומוס, מושרה במים ללילה
מעט שומן אווז לטיגון
8 תפוחי אדמה קטנים
600 גרם בשר ראש או שפונדרה
3 שזיפים מיובשים
3 תמרים
4-6 ביצים
מלח, פלפל לפי הטעם
2 שקיות "קוקי"
אופן ההכנה
מתבלים את האורז במעט פלפל ומלח עם ¼ כוס ציר עוף (או כתחליף: 1 כף גדושה של אבקת מרק עוף ו-½ כוס מים). מערבבים את האורז עד לספיגה טובה של הנוזלים. מעבירים לשקית "קוקי" וקושרים את השקית. מתבלים, בקערה נפרדת, את החיטה במלח, פלפל, כף גדושה של פפריקה אדומה וראש שום שלם קלוף. מוסיפים כוס מים ומערבבים את החיטה, ולאחר ספיגה טובה של הנוזלים מעבירים לשקית "קוקי" וקושרים את השקית.
מטגנים מעט מאד את החומוס עם שומן האווז, במחבת גדולה ומעבירים לסיר החמין (חשוב שיהיה עם ידיות פלדה או בלי ידיות בכלל). מטגנים מטע מאד, בנפרד, את הבשר ותפוחי האדמה. מניחים את תפוחי האדמה על החומוס והבשר על תפוחי האדמה ומעל לכל מניחים את שקיות ה"קוקי" והביצים.מפזרים בסיר את ראש השום השני (כל שן בנפרד) , שזיפים ותמרים. מוסיפים מים עד לכסוי תפוחי האדמה והבשר בלבד (השקיות נושקות למים אך לא מכוסות). מניחים את הסיר ללילה שלם על פלטת שבת או בתנור ב- 100°c.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון