חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין מרוקאי-( "טפינה" / "סכינה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המאכל שהכי קל להכין והכי כבד לאכול.
חמין מרוקאי-( "טפינה" / "סכינה")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המאכל שהכי קל להכין והכי כבד לאכול.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז,שטוף ומיובש
½ כוס ציר מרק עוף
1 כוס חיטה, שהושרתה במים
פפריקה אדומה
2 ראשי שום
1 כוס חומוס, מושרה במים ללילה
מעט שומן אווז לטיגון
8 תפוחי אדמה קטנים
600 גרם בשר ראש או שפונדרה
3 שזיפים מיובשים
3 תמרים
4-6 ביצים
מלח, פלפל לפי הטעם
2 שקיות "קוקי"
אופן ההכנה
מתבלים את האורז במעט פלפל ומלח עם ¼ כוס ציר עוף (או כתחליף: 1 כף גדושה של אבקת מרק עוף ו-½ כוס מים). מערבבים את האורז עד לספיגה טובה של הנוזלים. מעבירים לשקית "קוקי" וקושרים את השקית. מתבלים, בקערה נפרדת, את החיטה במלח, פלפל, כף גדושה של פפריקה אדומה וראש שום שלם קלוף. מוסיפים כוס מים ומערבבים את החיטה, ולאחר ספיגה טובה של הנוזלים מעבירים לשקית "קוקי" וקושרים את השקית.
מטגנים מעט מאד את החומוס עם שומן האווז, במחבת גדולה ומעבירים לסיר החמין (חשוב שיהיה עם ידיות פלדה או בלי ידיות בכלל). מטגנים מטע מאד, בנפרד, את הבשר ותפוחי האדמה. מניחים את תפוחי האדמה על החומוס והבשר על תפוחי האדמה ומעל לכל מניחים את שקיות ה"קוקי" והביצים.מפזרים בסיר את ראש השום השני (כל שן בנפרד) , שזיפים ותמרים. מוסיפים מים עד לכסוי תפוחי האדמה והבשר בלבד (השקיות נושקות למים אך לא מכוסות). מניחים את הסיר ללילה שלם על פלטת שבת או בתנור ב- 100°c.
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון