הוראות הכנה
מרכיבים
¼1 כוס חומוס יבש
¼ כוס שמן צמחי
3 כרישות (החלק הלבן בלבד) מנוקות היטב ופרוסות
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 כוס אורז
½1 קילו בשר טלה חתוך לקוביות
1 עוף חתוך לחתיכות לא גדולות
עצמות עם מח
6 ביצים
3 גזרים מקולפים ופרוסים
1 כרוב קטן מנוקה וחתוך לרבעים
250 גרם נקניק שום
2 גבעולי מנטה
3-4 כוסות ציר עוף או מים
כפית כמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. משרים את החומוס למשך הלילה, מסננים ומייבשים.
2. מחממים תנור ל-150°c.
3. מחממים את השמן בסיר חרס גדול ומאדים מעט את הגזר, הבצל, השום והכרישה. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהחומוס. את החומוס שמים על שאר המרכיבים בתוך מעטפת בד חיתול. ממלאים את הסיר במים או בציר עם הכמון והפלפל.
4. אופים כ-3 שעות לפחות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון