הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טרי - חזה חתוך לחתיכות של 100 גר`
6 חתיכות רגל עגל בעובי 5 ס"מ כל אחת
300 גר` חיטה מושרה ללילה ומסוננת
300 גר` גרגירי חומוס מושרים ללילה ומסוננים
300 גר` אורז
8 תפוחי אדמה ורודים בינוניים קלופים
1 בטטה קלופה
6 ביצים
2 ראשי שום
1 כף פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
½ כפית כורכום
2 כפות מלח
½ כפית פלפל
1 כוס שמן
1 כפית סוכר
מעט זעפרן
קורט אגוז מוסקט טחון
2 תמרים
מים
אופן ההכנה
1. בסיר קטן עם מעט שמן זית מערבבים חיטה על אש חזקה
פלפל
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
ומערבבים
2. מטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות
3. מעבירים את החיטה לשקית קוקי
לתוך קערה יוצקים מים (על כול כוס אורז כוס מים)
אורז
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
זעפרן
מלח
פלפל
מניחים במרכז האורז ראש שום שלם
4. מעבירים את האורז לשקית קוקי
5. מניחים את גרגירי החומוס בסיר רחב ועבה
מעל מניחים חתיכות רגל עגל
חתיכות בשר
שקית החיטה לאחר שעשינו בה שני חורים
שקית האורז לאחר שעשינו בה שני חורים
מסביב מסדרים תפוחי אדמה
בטטה
ביצים
תמרים
6. מערבבים בקערה מים
פלפל
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חרפיה
זעפרן
יוצקים את התערובת לסיר
יוצקים עוד מים לכיסוי כל המרכיבים
7. מבשלים את החמין עם מכסה על אש גבוהה
עד לרתיחה
8. מנמיכים את האש
מכסים
9. מבשלים כ- 1 שעה
10. מעבירים את החמין לפלטת שבת
מבשלים כ- 10 שעות לערך
ממולץ לכסות את הסיר בשמיכה לשמירת החום
11. מגישים.
מגיש:
מקור: טעמים
שתף את המתכון