חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין ספרדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין ספרדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טרי - חזה חתוך לחתיכות של 100 גר`
6 חתיכות רגל עגל בעובי 5 ס"מ כל אחת
300 גר` חיטה מושרה ללילה ומסוננת
300 גר` גרגירי חומוס מושרים ללילה ומסוננים
300 גר` אורז
8 תפוחי אדמה ורודים בינוניים קלופים
1 בטטה קלופה
6 ביצים
2 ראשי שום
1 כף פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
½ כפית כורכום
2 כפות מלח
½ כפית פלפל
1 כוס שמן
1 כפית סוכר
מעט זעפרן
קורט אגוז מוסקט טחון
2 תמרים
מים
אופן ההכנה
1. בסיר קטן עם מעט שמן זית מערבבים חיטה על אש חזקה
פלפל
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
ומערבבים
2. מטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות
3. מעבירים את החיטה לשקית קוקי
לתוך קערה יוצקים מים (על כול כוס אורז כוס מים)
אורז
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
זעפרן
מלח
פלפל
מניחים במרכז האורז ראש שום שלם
4. מעבירים את האורז לשקית קוקי
5. מניחים את גרגירי החומוס בסיר רחב ועבה
מעל מניחים חתיכות רגל עגל
חתיכות בשר
שקית החיטה לאחר שעשינו בה שני חורים
שקית האורז לאחר שעשינו בה שני חורים
מסביב מסדרים תפוחי אדמה
בטטה
ביצים
תמרים
6. מערבבים בקערה מים
פלפל
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חרפיה
זעפרן
יוצקים את התערובת לסיר
יוצקים עוד מים לכיסוי כל המרכיבים
7. מבשלים את החמין עם מכסה על אש גבוהה
עד לרתיחה
8. מנמיכים את האש
מכסים
9. מבשלים כ- 1 שעה
10. מעבירים את החמין לפלטת שבת
מבשלים כ- 10 שעות לערך
ממולץ לכסות את הסיר בשמיכה לשמירת החום
11. מגישים.
מגיש: mellow
מקור: טעמים
שתף את המתכון