הוראות הכנה
מרכיבים
כוס וחצי שעועית לבנה מושרת לילה שלם במים חמים [ עד קירור ]
2 כפות גריסי פנינה מושרים לילה במים חמים [ עד קירור ]
2 כפות שמן
2 בצלים בינוניים פרוסים לטבעות גדולות
קילו בשר שריר
מלח עפ"י הטעם
פלפל שחור עפ"י הטעם
כף שום כתוש
כף דבש
10 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים
אופן ההכנה
מסננים את השעועית והגריסים ממי ההשריה.
בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל ,הבשר ,המלח ,הפלפל ,השום והדבש ומערבבים היטב .
מוסיפים את השעועית והגריסים ואת תפוחי האדמה מכסים במים פושרים ומרתיחים מבשלים על אש בינונית כשעתיים מוסיפים מים לפי הצורך.
מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות צלסיוס למשך הלילה.
ניתן להוסיף לחמין ביצים על קליפתן שייצאו חומות וטעימות בזמן הבישול הראשוני
מגישים חם
בתאבון
מגיש:
מקור: נעמי יצקן
שתף את המתכון