הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל גדול
3 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף (רצוי של קנור)
2 כפות בהרת לטביט
מלח
פלפל שחור
קצת הל טחון
עוף שלם, או רבעים
4 כוסות אורז עגול
אופן ההכנה
מטגנים בצל עד שמוזהב מוסיפים 4 כוסות מים,רסק, אבקת מרק ושאר התבלינים, מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהכל יתערבב, טועמים ובודקים אם צריך להוסיף תיבול.
מוסיפים את העוף ומבשלים כ-1/2 שעה, מוסיפים את האורז ברגע שרתח מורידים לאש נמוכה, מוסיפים ביצים בטמפרטורת החדר, מכסים ומבשלים עד שכמעט כל המים נספגו אך עדיין יש נוזל למעלה. אם לא מוסיפים מים רותחים.
מכניסים לתנור 150 מעלות לשעתיים ואח"כ מורידים ל130 מעלות (תלוי בתנור אצלי פחות מ-130 זה לא מתבשל מספיק) בודקים לפני שהולכים לישון אם יש מספיק נוזלים (אפשר להוסיף עוד מים), האורז אמור לצאת דביק.
אני רוצה להוסיף שכמות התבלינים היא פחות או יותר משום שאני תמיד טועמת ומשפרת לפי הטעם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון