חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין ערקי -טבית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חמין ערקי -טבית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל גדול
3 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות אבקת מרק עוף (רצוי של קנור)
2 כפות בהרת לטביט
מלח
פלפל שחור
קצת הל טחון
עוף שלם, או רבעים
4 כוסות אורז עגול
אופן ההכנה
מטגנים בצל עד שמוזהב מוסיפים 4 כוסות מים,רסק, אבקת מרק ושאר התבלינים, מביאים לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהכל יתערבב, טועמים ובודקים אם צריך להוסיף תיבול.
מוסיפים את העוף ומבשלים כ-1/2 שעה, מוסיפים את האורז ברגע שרתח מורידים לאש נמוכה, מוסיפים ביצים בטמפרטורת החדר, מכסים ומבשלים עד שכמעט כל המים נספגו אך עדיין יש נוזל למעלה. אם לא מוסיפים מים רותחים.
מכניסים לתנור 150 מעלות לשעתיים ואח"כ מורידים ל130 מעלות (תלוי בתנור אצלי פחות מ-130 זה לא מתבשל מספיק) בודקים לפני שהולכים לישון אם יש מספיק נוזלים (אפשר להוסיף עוד מים), האורז אמור לצאת דביק.
אני רוצה להוסיף שכמות התבלינים היא פחות או יותר משום שאני תמיד טועמת ומשפרת לפי הטעם
מגיש: ימית שרון
מקור:
שתף את המתכון