חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין פולני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביום שבת סוערת בחורף לא יכול להיות מאכל מתאים יותר
חמין פולני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביום שבת סוערת בחורף לא יכול להיות מאכל מתאים יותר
הוראות הכנה
מרכיבים
כוסות שעועית לבנה גדולה
1 קילו תפוחי אדמה מקולפים או יותר
1 קילו בשר לצלי עדיף שמן
קישקע
3 בצלים גדולים
5-10 שיני שום (לפי הטעם) פרוס לשבבים
3 כפות שמן
2 כפות מרק עוף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
משרים את השועית לכמה שעות טובות ומחליפים מים לפחות פעמיים
לקראת הכנסת החומרים לסיר חותכים את הבצלים לטבעות דקות ומטגנים בשמן עד שהבצלים משחימים
מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת על אש נמוכה
מסדרים את השועית בתחתית סיר גדול
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות לא קטנות מידי
ומניחים בשכבות על גבי השעועית
מניחים את הבשר על תפוחי האדמה
שמים את אבקת המרק והפלפל השחור וממלאים מים עד ל 3/4 גובה מהחמין שבסיר
מוסיפים את הבצל המטוגן
מניחים על אש בינונית עד אשר המים רותחים
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה
מחממים תנור לחום בין 95-110 (צריך ללמוד את התנור) עדיף תמיד פחות ובמידת הצורך כשעה או קצת יותר אם החמין לא השחים מספיק להעלות ל 110.
מכניסים את הסיר לתנור למשך הלילה
לאחר כמה שעות מוציאים את הסיר לבדוק האם לא חסר מים ומוסיפים את הקישקע לאחר שניקבנו בו חירים עם קיסם כדי שלא יתפוצץ.
כל מה שנשאר זה לעמוד בפיתוי של הריח למחרת ולהוציא את השכבות אחת אחת להגשה
מגיש: harryplonter
מקור: משפחה
שתף את המתכון