הוראות הכנה
מרכיבים
כוסות שעועית לבנה גדולה
1 קילו תפוחי אדמה מקולפים או יותר
1 קילו בשר לצלי עדיף שמן
קישקע
3 בצלים גדולים
5-10 שיני שום (לפי הטעם) פרוס לשבבים
3 כפות שמן
2 כפות מרק עוף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
משרים את השועית לכמה שעות טובות ומחליפים מים לפחות פעמיים
לקראת הכנסת החומרים לסיר חותכים את הבצלים לטבעות דקות ומטגנים בשמן עד שהבצלים משחימים
מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת על אש נמוכה
מסדרים את השועית בתחתית סיר גדול
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות לא קטנות מידי
ומניחים בשכבות על גבי השעועית
מניחים את הבשר על תפוחי האדמה
שמים את אבקת המרק והפלפל השחור וממלאים מים עד ל 3/4 גובה מהחמין שבסיר
מוסיפים את הבצל המטוגן
מניחים על אש בינונית עד אשר המים רותחים
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה
מחממים תנור לחום בין 95-110 (צריך ללמוד את התנור) עדיף תמיד פחות ובמידת הצורך כשעה או קצת יותר אם החמין לא השחים מספיק להעלות ל 110.
מכניסים את הסיר לתנור למשך הלילה
לאחר כמה שעות מוציאים את הסיר לבדוק האם לא חסר מים ומוסיפים את הקישקע לאחר שניקבנו בו חירים עם קיסם כדי שלא יתפוצץ.
כל מה שנשאר זה לעמוד בפיתוי של הריח למחרת ולהוציא את השכבות אחת אחת להגשה
מגיש:
מקור: משפחה
שתף את המתכון