חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חמין פילה - לא ליום שבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון נפלא לארוחת צהריים טובה, זהו חמין אטריות שמתאים ליום רגיל, נקרא חמין בגלל שהוא brמבושל על הגז מס' שעות.
חמין פילה - לא ליום שבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון נפלא לארוחת צהריים טובה, זהו חמין אטריות שמתאים ליום רגיל, נקרא חמין בגלל שהוא brמבושל על הגז מס' שעות.
הוראות הכנה
מרכיבים
חלקי עוף כמספר הסועדים
1 תפוח אדמה גדול (או 2 בינוניים) חתוך לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
1 חב' 500 גרם ספגטי ארוכים (אלו שנקראים מקרונים)
שמן
מלח
פלפל שחור
20 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
מבשלים את המקרונים לפי ההוראות על גבי האריזה למצב של "אלדנטה" (כמעט מוכנות) ומסננים.
מטגנים את העופות להזהבה ומניחים בצד, את השמן שבו טגנו את העופות אין לזרוק יש לשמור אותו בצד ליותר מאוחר.
בקערה מערבבים את המקרונים עם התבלינים ועם השמן שטיגנו בו את העופות.
משמנים סיר גדול (רצוי טפלון) במרגרינה. מניחים בתחתית הסיר במסודר את פרוסות תפוחי האדמה בצורה כזו שהם יכסו את התחתית. מפזרים מעל מעט מלח. מעל תפוחי האדמה מניחים את מחצית מכמות המקרונים ומעל מניחים את חלקי העוף ומכסים את חלקי העוף ביתרת המקרונים שנשארו, מפזרים מעל את קוביות המרגרינה סוגרים את הסיר. ומבשלים על אש גבוהה כ- 7-10 דקות ואז מנמיכים את האש לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל כשעתיים. כשזה מוכן יש להפוך את הסיר על קערה הגשה גדולה ועמוקה. תפוחי האדמה יצאו במעטה קריספי, זהירות אצלנו בבית רבים מי יקבל יותר חתיכות מזה. בתאבון!
מגיש: m73
מקור: סבתא יפה
שתף את המתכון