הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שריר בקר חתוך לקוביות
500 גרם קינואה
250 גרם אטריות שעועית
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
200 גרם דלעת חתוכה גס
8 ביצים
1 בצל חתוך גס
1 ראש שום
1.5 ליטר מים
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף רוטב סויה
1 כפית פפריקה אדומה
4 כפות שמן זית
1 קישקע
אופן ההכנה
לסיר גדול וחסין אש יוצקים את השמן. מניחים עליו את כל הבצל, מחצית מהגזר, מחצית מתפוחי האדמה, מחצית הבשר ומחצית הדלעת. מפזרים מעל את אטריות השעועית. מפזרים מעל את הביצים ומחצית מכמות הקינואה. מפזרים מעל את יתרת הבשר, הגזר, הדלעת ותפוחי הדמה. מניחים את ראש השום במרכז ומפזרים מעל הכל את יתרת הקינואה. מניחים מעל את הקישקע. מערבבים את המים עם התבלינים והסויה ויוצקים על הכל. מכניסים לתנור בחום 175 מעלות למשך שעה. מורידים את החום ל-150 מעלות לשעה וחצי נוספות ומורידים שוב ל-75 מעלות למשך הלילה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון