הוראות הכנה
מרכיבים
לשקשוקה
6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות
1 בצלים גדולים
1 פלפלים ירוקים (גמבה) קצוצים דק
1 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות דקות (לא חובה)
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
חצי כפית כמון
כפית מלח
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
6 שיני שום פרוסות דק
לחומוס:
500 ג"ר גרגירי חומוס בקופסאת שימורים
200 ג"ר טחינה לבנה מתוצרת "היונה" או " קראוון" או אל ארז
1/2 כפית מלח לימון או מיץ מ 2 לימונים
מלח לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
מים לפי הצורך
*** הסוד טמון בטחינה הנכונה
אופן ההכנה
לשקשוקה:
1.מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט, מוסיפים את
הפפריקה ושאר התבלינים ומערבבים בכדי ש"תפתח" בשמן החם, מוסיפים את העגבניות, ואת קופסאת הרסק מערבלים היטב מוסיפים את הפלפל הירוק ומכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות. תוך עירבוב.
2.מוסיפים את הפלפלים החריפים וקמצוץ סוכר מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות .
לחומוס:
שוטפים היטב את גרגירי החומוס מהקופסא ומסננים
בכלי למיקרו מניחים את הגרגירים ומכסים במים מהברז
מכניסים למיקרו ל כ 10 דקות בעוצמה מלאה
או עד שהן נימוחים ביד בקלות
מסננים (ומשאירים 1 כוס מהנוזל)את הגרגירים.
מכניסים את הגרגירים למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה
משחתית חלקה מוסיפים נוזלים מכוס המים מעת לעת מוסיפים את מלח הלימון
והטחינה מוסיפים אט אט נוזלים עד לקבלת עיסה
בקושי הרצוי טועמים מתקנים תיבול באם יצא נוזלי מדי הוסיפו מעט
טחינה גולמית וערבבו ( זיכרו במקרר החומוס מתקשה מעט)
להגשה:
מורחים על דפנות צלחת עמוקה וכף באמצעיתה מניחים 3-4 כפות שקשוקה
ומקשטים במעט כמון מוסיפים במרכז שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון